תבשיל כתומים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כף שמן זית
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גר' דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 תפו"ע סמית' קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ½ כפית סוכר חום
- מלח
- פלפל לבן
- כפית עלי טימין (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן והחמאה ומזהיבים קלות את הבצל.
- 2. מוסיפים את הבטטה, הגזר, הדלעת והתפוח ומטגנים עד שהם זהובים בשוליים.
- 3. מוסיפים מיץ תפוזים ומביאים לרתיחה.
- 4. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים נוזלים (מיץ תפוזים או מים במידת הצורך).
- 5. מוסיפים כפית עלי טימין (לא חובה)