פיטר לוגר קוקי
מתכון של רמי פינקו - שף בר גיורא בהשראת עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית של מסעדת פיטר לוגר המיתולוגית מניו יורק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל- 5 מנות
- 225 גרם חמאה רכה
- 275 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 275 גרם קמח
- קורט מלח
- קורט קקאו
- קורט אבקת סודה
- 250 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה
- 1. שמים במיקסר את החמאה והסוכר ולשים במהירות נמוכה עד לקבל מרקם אחיד.
- 2. מוסיפים את הביצים בהדרגה , שוב עד לקבלת מרקם אחיד.
- 3. מוסיפים את הקמח, המלח, הקקאו ואבקת הסודה ולשים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- 4. מוסיפים את השוקולד לבלילה תוך כדי לישה עד שהשוקולד מתחלק יפה בכל הבלילה.
- 5. מחלקים את הבלילה לכלים או תבניות סיליקון ואופים 10-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
- 6. להגיש מיד לאחר האפייה ביחד עם כדור גלידה וניל.
- אפשר להחליף את השוקולד המריר לשוקולד לבן, להוסיף צימוקים או אגוזי לוז.