סלט בורגול, עדשים שחורות ובצל מטוגן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות בורגול
- כוס עדשים שחורות
- 3 בצלים
- צרור פטרוזיליה
- שמן זית לטיגון
- מלח
- הרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 5 כפות טחינה גולמית
- 5 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית סילאן
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. משרים את הבורגול במים רותחים עד שהוא "שותה" אותם כליל. מסננים ומצננים.
- 2. משרים את העדשים למשך לילה, שוטפים ומבשלים עד לריכוך.
- 3. מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה וקוצצים פטרוזיליה.
- 4. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
- 5. בקערה, מערבבים את העדשים עם הבורגול, הבצל והפטרוזיליה ויוצקים עליהם את הרוטב.