וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה על בורגול, גרגרי רימון ורוטב גרנדין

מתכון מאת: גיל, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 12 צלעות טלה נקיות משומן ומחולקות
  • לבורגול:
  • 700 גרם בורגול עבה, מושרה במים חמים כ-10-15 דקות
  • בצל סגול קצוץ דק
  • שן שום אחת
  • גרגרים מרימון אחד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חצי חופן כוסברה קצוצה
  • לרוטב גרנדין:
  • 3 כפות גרנדין - רכז רימונים
  • חצי כוס נקטר רימונים
  • כף סוכר
  • כפית מי ורדים
  • מיץ מלימון אחד
  • מעט חומץ בן יין אדום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב בסיר, מבשלים כארבעים דקות עד לצימצום.
  • 2. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, עד שהוא משקיף, מוסיפים אותו לבורגול.
  • 3. מכינים את הצלעות: חשוב להוציא את הבשר מהמקרר לפני ההכנה ולהביא לטמפרטורת החדר מכיוון שהצריבה על המחבת היא קצרה מאוד.
  • 4. על אש בינונית מחממים מחבת גבוהה. מוסיפים שמן למחבת ומחממים גם אותו ואז בזריזות מוסיפים את הצלעות בזאת אחר זאת אל המחבת. צורבים קלות מכל צד ומעבירים לקערה. מוסיפים להן מעט מרוטב הגרנדין ומערבבים.
  • 5. מוסיפים לבורגול פטרוזיליה, כוסברה וגרגרי רימון.
  • 6. עורמים בורגול בצלחת, ועליה את הצלעות ומעט רוטב גרנדין.
  • במזל טלה

  • טלה ברוטב תאנים

  • צלעות טלה צלויות מוגשות עם תפוחי אדמה וירקות שורש

  • תבשיל קארי עדשים וירקות

  • סופגניות יווניות

  • שעועית בתנור בעגבניות ואורגנו

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • בלינצ'ס של סבתא

  • פלאפל כדורי כוח

  • ברקוקש: פתיתים בחלב וחמאה

  • לוביה בשמן זית, שום ולימון

  • טחינת דלעת כתומה

  • תבשיל קארי עם מנגולד וגרגרי חומוס

  • לביבות פרסה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully