עוגיות שטולן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם חמאה
- 200 גרם (קצת פחות מכוס) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף ריבת תפוזים / משמש
- 3 כוסות קמח
- 10 גרם (כף) אבקת אפיה
- 50 גרם (1/3 כוס) אגוזים
- 50 גרם (1/3 כוס) שקדים
- 250 גרם צימוקים, פפאיה, אננס מיובשים.
- תפוז מגורד
- 100 מ"ל (קצת פחות -1/2 כוס) חלב
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. במיקסר, מקציפים חמאה וסוכר לתערובת בהירה.
- 2. מוסיפים ביצים בהדרגה.
- 3. מוסיפים חלב, ריבת תפוזים או משמש וגרידת תפוז.
- 4. מוסיפים לתערובת קמח, אבקת אפיה, אגוזים ושקדים, תוך כדי ערבוב קל ולבסוף את תערובת הפירות יבשים.
- 5. על תבנית מרופדת נייר אפיה, מניחים את התערובת. אוספים ומגלגלים לכיכר מהודקת.
- 6. אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות.
- 7. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.