וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה לימונית

מתכון מאת: דורעם גונט, .

עוגת גבינה. ShutterStock
עוגת גבינה

מצרכים למתכון

  • לתבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ):
  • לבסיס:
  • 180 גרם עוגיות בטעם לימון (למשל עוגיות חצי ירח פשוטות של מן)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • למילוי הגבינה:
  • 500 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. טוחנים את העוגיות לפירורים במעבד מזון. מערבבים עם החמאה המומסת, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בתחתיתה של תבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
  • 2. חשוב מאוד להשתמש בתבנית בעלת סגירה הדוקה ואטומה לנוזלים, כדי שאפשר יהיה לאפות את העוגה באמבט מים בלי שנוזלים יחלחלו פנימה.
  • 3. במעבד מזון מעבדים לתערובת אחידה את שני סוגי הגבינה, הסוכר, הביצים, המיץ וקליפת הלימון.
  • 4. מניחים את התבנית בתוך תבנית מעט גדולה יותר, ויוצקים את הבלילה על תערובת פירורי העוגיות שבתחתית התבנית העגולה.
  • 5. יוצקים אל התבנית הגדולה יותר מים רותחים שיגיעו עד לכמחצית גובה הבלילה שבתבנית הפנימית (בן מרי).
  • 6. אופים בחום של 160 מעלות במשך שעה. כעבור שעה מכבים את התנור אך משאירים את הדלת סגורה ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו למשך שעה נוספת.
  • 7. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר לגמרי ואז מעבירים ללילה במקרר.
  • 8. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד על אדים ומערבבים אותו עם השמנת ומיץ הלימון.
  • 9. יוצקים על העוגה ואז מנערים ודופקים קלות על משטח העבודה כדי ליישר את פני הקרם.
  • 10. שומרים בקירור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully