מיני מאפינס שוקולד תפוז
מאפינס שוקו תפוז (צילום: יח"צ, מריסה גולדברג)
מחשבון המרות
- ל-30 יחידות קטנות:
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- גרידת תפוז משני תפוזים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס יוגורט סמיך (אני אוהבת יוגורמה)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 100 גרם שוקולד מריר 50-60% מוצקי קקאו קצוץ קטן קטן עם סכין
- 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- 2. בקערת המערבל החשמלי, מקציפים במהירות גבוהה את הסוכר עם החמאה וגרידת התפוז, ליצירת קרם בהיר. תהליך זה לוקח בין חמש לעשר דקות.
- 3. מנמיכים את המהירות לבינונית, מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף. מעבירים את המערבל למהירות נמוכה, מוסיפים את המיץ והיוגורט ומערבלים קלות.
- 4. בקערה נפרדת מערבבים את קמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ושוקולד.
- 5. מוסיפים את התערובת היבשה לבצק. מערבבים קלות. לא לדאוג אם זה נראה לא אחיד, זה יסתדר במהלך האפייה, חשוב לא לערבל את הקמח יותר מהמינימום הדרוש.
- 6. יוצקים לתבנית שקעים של מאפינס קטנים, עד גובה שלושה רבעים ואופים 13-15 דקות. אם זו תבנית של מאפינס גדולים אופים 20 דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה