קיימר
כמו הקאימק של הטורקים גם העירקים מכינים מעדן חלבי שמבוסס על קרום חלב שהורתח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 11/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
אופן ההכנה
- 1. בסיר קטן מביאים את החלב והשמנת לרתיחה עד שכמעט גולש. מכבים את האש ונותנים לתערובת להצטנן על הכיריים.
- 2. כך עושים עוד פעמיים, ובפעם האחרונה בתום הצינון, מעבירים את הסיר (בזהירות כדי שהשמנת המבושלת לא תזוז) אל המקרר ללילה ועדיף אפילו 24 שעות. לעצלנים וממהרים שווה להכניס את הסיר לשעה לפריזר ואז להעביר למקרר. אז תצטרכו לחכות רק עוד כמה שעות.
- 3. בתום 24 שעות מצטבר קרום עבה על השמנת. אוספים אותו בזהירות עם כף אל תוך קערית נפרדת. זהו הקיימר. עם השמנת שנותרה אפשר לעשות שוב את אותו תהליך.