וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה פטטה עם תפוחי אדמה

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה

קובה פטטה. רוני קדר
קובה פטטה

מצרכים למתכון

  • 3 בצלים חתוכים לחצי ואז לטבעות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 2 כפות בהרט
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • לציפוי:
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כף אבקת קארי
  • ביצה
  • כוס סולת
  • כף מלח

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה מחממים מעט שמן קנולה. מוסיפים את הבצל. מטגנים, מערבבים כרבע שעה עד שהבצל רך מאוד וזהוב, אך לא שרוף. כשהבצל רך מוסיפים פלפל שחור.
  • 2. במקביל מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים. בסיום הבישול מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מפזרים מעט מלח ואופים בתנור על חום של 180 מעלות כרבע שעה נוספת.
  • 3. אל הבצל במחבת מוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים עד שהבשר עשוי לחלוטין. מוסיפים בהרט ומערבבים. מכבים את האש.
  • 4. מוסיפים למחבת פטרוזיליה קצוצה ומצננים.
  • 5. מקלפים את קליפת תפוחי האדמה. מעבירים את התפוחים המקולפים לקערה ומועכים לפירה.
  • 6. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה קארי, סולת, ביצה ומלח ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לעמוד כעשר דקות.
  • 7. מהתערובת יוצרים כ-25 עיגולים לא גדולים ומניחים על מגש.
  • 8. ממלאים ומטגנים: בכל כדור יוצרים מעין גומה גדולה, עם כפית מעבירים ממילוי הבשר אל הגומה וסוגרים בעזרת שאר האצבעות. כך עושים עם כל הכדורים.
  • 9. במחבת מחממים שמן חצי עמוק. מטגנים את הקובה משני צדדים, מוציאים לנייר סופג ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully