עוגה בחושה עם קונפיטורת פירות אדומים ושטרויזל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 ביצים מס' 1
- 2 כוסות (280 גרם)קמח תופח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 לימון מגורד
- קורט מלח
- 1/2 גביע שמנת חמוצה
- 100 גרם קונפיטורה של פירות אדומים
- לשטרויזל:
- 30 גרם חמאה
- 30 גרם סוכר
- 45 גרם קמח
אופן ההכנה
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר.
- 2. מוסיפים ביצים בהדרגה, וניל וקורט מלח.
- 3. מוסיפים את גרידת הלימון, היבשים ובסוף את השמנת החמוצה.
- 4. מוזגים ל-2 תבניות עד 1/2 מהגובה, מניחים את שכבת ריבת הפירות באמצע וממלאים ביתרת המסה עד 2/3 מהגובה.
- 5.מכינים שטרויזל: מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת פירורים ומפזרים אותה על מסת העוגה. אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.
- גיוון:
- ניתן להשתמש גם בפירות טריים, ריבת חלב, ממרח אגוזים, נוגט ועוד .