לביבות תפו"א עם ביצה בקן

לזה אני קוראת ארוחת בוקר מושלמת: לביבות תפוחי אדמה גדולות וזהובות, כשבתוכן מסתתרת לה ביצה בקן, והכל מוגש על סלסת עגבניות פיקנטית. מעדן אמיתי.

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה!
לביבת תפו"א של מתוקה. נמרוד סונדרס
לביבת תפו"א של מתוקה

מצרכים

  • ל-2 לביבות גדולות:
  • 350 גרם תפוח אדמה
  • 1 בצל לבן
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 ביצים
  • לסלסה:
  • 3 עגבניות תמר גדולות
  • 1/2 – 1/4 כפית סחוג ירוק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים תפו"א ובצל בפומפיה גסה, מערבבים עם פרמזן, שמן זית ותבלינים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, מניחים רינג בקוטר 10 ס"מ (קיש אישי) בתוך המחבת החמה, ושופכים לתוכו מחצית מבלילת הלביבה. מטגנים דקה וחצי על אש גבוהה. מוציאים את הרינג וממשיכים לטגן עוד 4 דקות על אש נמוכה.
  • 3. הופכים את הלביבה, מחזירים את הרינג ושוברים את הביצה על הלביבה. מטגנים 4 דקות על אש נמוכה, או עד שהלביבה קיבלה צבע והביצה נראית מוכנה ומעט רוטטת.
  • 4. מכינים את הסלסה: מגרדים עגבניות על פומפיה ומערבבים עם שאר החומרים. מגישים לצד הלביבה החמה מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully