מתכונים חמים

לביבות תפו"א עם ביצה בקן

לזה אני קוראת ארוחת בוקר מושלמת: לביבות תפוחי אדמה גדולות וזהובות, כשבתוכן מסתתרת לה ביצה בקן, והכל מוגש על סלסת עגבניות פיקנטית. מעדן אמיתי.

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

לביבת תפו"א של מתוקה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 לביבות גדולות:
  • 350 גרם תפוח אדמה
  • 1 בצל לבן
  • 50 גרם גבינת פרמזן
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט טרי
  • 1 כף שמן זית
  • 2 ביצים
  • לסלסה:
  • 3 עגבניות תמר גדולות
  • 1/2 – 1/4 כפית סחוג ירוק
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים תפו"א ובצל בפומפיה גסה, מערבבים עם פרמזן, שמן זית ותבלינים.
  • 2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, מניחים רינג בקוטר 10 ס"מ (קיש אישי) בתוך המחבת החמה, ושופכים לתוכו מחצית מבלילת הלביבה. מטגנים דקה וחצי על אש גבוהה. מוציאים את הרינג וממשיכים לטגן עוד 4 דקות על אש נמוכה.
  • 3. הופכים את הלביבה, מחזירים את הרינג ושוברים את הביצה על הלביבה. מטגנים 4 דקות על אש נמוכה, או עד שהלביבה קיבלה צבע והביצה נראית מוכנה ומעט רוטטת.
  • 4. מכינים את הסלסה: מגרדים עגבניות על פומפיה ומערבבים עם שאר החומרים. מגישים לצד הלביבה החמה מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully