- 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים במהירות נמוכה חלב, שמרים וסוכר כדקה.
-
- 2. מוסיפים קמח, ביצה, תמצית ווניל, קליפת התפוז או הלימון, שומשום והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה, קוביה אחר קוביה.
-
- 3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
-
- 4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 3040 גרם ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
- 5. בינתיים, מחממים סיר רחב עם שמן לכ=150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
-
- 6. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון וסילאן. מוסיפים חלבה מפוררת ואגוזים.
-
- 7. מעבירים את המילוי לשקית זילוף, מזלפים את המילוי, מקשטים באגוזים קלויים קצוצים גס.