וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניה ישראלית במילוי טחינה וסילאן

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה

סופגניה עם סילאן וטחינה של מתוקה. נמרוד סונדרס
סופגניה עם סילאן וטחינה של מתוקה

מצרכים למתכון

  • ל-15 מיני סופגניות:
  • לבצק:
  • 1 כוס חלב
  • 25 גרם שמרים טריים (1/2 קוביית שמרית)
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 1 ביצה מס' 1
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות ויסקי (או ברנדי)
  • קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד (או מלימון אחד)
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות
  • 20 גרם (2 כפות) שומשום קלוי קנוי (או לקלות על אש נמוכה)
  • 5 גרם (כפית) מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון
  • למילוי:
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 200 גרם חלבה מפוררת
  • 1/2 כוס סילאן תמרים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים במהירות נמוכה חלב, שמרים וסוכר כדקה.
  • 2. מוסיפים קמח, ביצה, תמצית ווניל, קליפת התפוז או הלימון, שומשום והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה, קוביה אחר קוביה.
  • 3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.
  • 4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 5. בינתיים, מחממים סיר רחב עם שמן לכ=150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • 6. מכינים את המילוי: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון וסילאן. מוסיפים חלבה מפוררת ואגוזים.
  • 7. מעבירים את המילוי לשקית זילוף, מזלפים את המילוי, מקשטים באגוזים קלויים קצוצים גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully