מתכונים חמים

הגפילטע פיש שישנה את חייכם

לכל אחד יש את הדרך שלו להכין גפילטע פיש, אבל ספק אם יש אדם שמבין יותר מאשר יענקל'ה רוט. נסו את המתכון שלו, ותראו כיצד זה הופך להיות המתכון הקבוע שלכם למנה הקלאסית הזו.

מתכון מאת: יענקל'ה רוט, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

גפילטע פיש (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-60-70 קציצות:
  • 2.5-2.6 ק"ג דג קרפיון
  • מעט פלפל
  • מלח
  • סוכר
  • 8 ביצים
  • 5 ביצים קשות
  • כף שמן
  • 3 פרוסות חלה שהושרתה במים ונסחטה
  • כף שמן
  • 1 ק"ג בצל קצוץ
  • 450 גרם גזר
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1/2 כוס סוכר
  • כף פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח
  • לציר:
  • 1/2 3 -4 ק"ג בצל פרוס
  • 6-7 גזרים גדולים
  • 3 ראשי דג
  • מלח, פלפל
  • מעט סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מקשקשים ומנקים את הקרפיון מזימים וביצים. חותכים לפרוסות ומערבבים את הנתחים עם מעט פלפל, מלח וסוכר ומקפיאים למשך הלילה.
  • 2. מוציאים את הדג מההקפאה וטוחנים אותו מיד. מוסיפים ביצים, ביצים קשות, שמן, לחם רטוב, בצל וגזר וטוחנים שוב.
  • 3. מוסיפים קמח מצה, סוכר, פלפל ומלח ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת לקירור במשך חצי יום או לילה שלם.
  • 4. ממלאים סיר עד 3/4 גובהו במים ומוסיפים את חומרי הציר. מביאים לרתיחה. בינתיים יוצרים מהתערבות של הקרפיון קציצות ומעבירים לציר הרותח.
  • 5. מבשלים על אש נמוכה במשך שעה וחצי-שעתיים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully