אינגליש קייק תפוזים בחושה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 תבניות אינגליש קייק:
- 3 ביצים גדולות
- 330 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת היטב, ללא גושים
- 170 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה
- גרידה מתפוז אחד או שניים
- 170 גרם שמנת חמוצה
- 340 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים סחוט + מעט מיץ להרטבת העוגה
- 20 גרם שקדים פרוסים לעיטור
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את הביצים והסוכר במטרפה או במיקסר ידני, עד שמתקבל קצף יציב.
- 2. מוסיפים במהירות איטית את השמן, מיץ התפוזים, החמאה המומסת, גרידת התפוז והשמנת החמוצה.
- 3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה.
- 4. מקפלים ידנית את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה.
- 5. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת, ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- 6. מחממים תנור ל-145 מעלות ואופים למשך 40 דקות.
- בתום האפייה טובלים מברשת במיץ התפוזים, ומרטיבים בעזרתה את העוגה.