גבינה צ'רקסית ביתית

גבינה צ'רקסית אמיתית היא אחד המעדנים הגדולים שיש לצפון להציע, בעיקר בגלל הטריות שלה. עכשיו לא חייבים להצפין - השף ארז קומרובסקי מראה איך ניתן להכין אותה גם בבית שלכם.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
גבינות צ'רקסיות. מיכל לברן עוז,
גבינות צ'רקסיות(צילום: מיכל לברן עוז)

מצרכים

  • 2 ליטר חלב עיזים (אפשר גם כבשים)
  • 1/3 גביע (70 גרם) יוגורט עיזים
  • 1/4 כוס חומץ

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את החלב בסיר. חשוב לערבב כל הזמן, כדי שייווצר חלב הומוגני. מביאים את החלב לחום של 86 מעלות. את הטמפרטורה בודקים בעזרת מדחום, שנכנס לתוך הסיר אבל לא נוגע בתחתית.
  • 2. כשהחלב מגיע ל-86 מעלות, מכבים את האש.
  • 3. מוסיפים יוגורט עיזים לסיר, ויוצרים מערבולת בעזרת כף. מטפטפים חומץ. אם רוצים להגיע למרקם של גבינה – לא מערבבים (כמו בעוגות בחושות). אם נערבב – נהרוס.
  • 4. מתחילים להעלות את הגבן מתחתית הסיר, עד שלא רואים יותר חלב. בשלב מסוים הכל הופך גבן, אין שריד לחלב, רק מים.
  • 5. מעבירים לסלסה של גבינה בולגרית או כלי עם חורים. הגבינה נשמרת שבוע בקופסה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully