- 1. מחממים את החלב בסיר. חשוב לערבב כל הזמן, כדי שייווצר חלב הומוגני. מביאים את החלב לחום של 86 מעלות. את הטמפרטורה בודקים בעזרת מדחום, שנכנס לתוך הסיר אבל לא נוגע בתחתית.
-
- 2. כשהחלב מגיע ל-86 מעלות, מכבים את האש.
-
- 3. מוסיפים יוגורט עיזים לסיר, ויוצרים מערבולת בעזרת כף. מטפטפים חומץ. אם רוצים להגיע למרקם של גבינה לא מערבבים (כמו בעוגות בחושות). אם נערבב נהרוס.
-
- 4. מתחילים להעלות את הגבן מתחתית הסיר, עד שלא רואים יותר חלב. בשלב מסוים הכל הופך גבן, אין שריד לחלב, רק מים.
-
- 5. מעבירים לסלסה של גבינה בולגרית או כלי עם חורים. הגבינה נשמרת שבוע בקופסה.