וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיגר שקדים

מתכון מאת: אבי פרץ, מערכת וואלה

סיגר שקדים במודרן.
סיגר שקדים במודרן

מצרכים למתכון

  • ל-20 סיגרים:
  • 20 עלי סיגר
  • למילוי:
  • 1/2 1 כוסות אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כף סילאן
  • 1 כוס שקדים פרוסים וקלויים
  • לציפוי:
  • כוס מי סוכר (1/2 כוס מים ו-1/2 כוס סוכר)
  • כוס קוקוס קלוי

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון טוחנים היטב את אגוזי הלוז, ומוסיפים את הסוכר החום.
  • 2. לאחר 5 דקות טחינה מוסיפים את חלב הקוקוס, הקינמון והסילאן, וטוחנים לעוד 5 דקות. מעבירים לקערה.
  • 3. מפוררים את השקדים ביד, ומערבבים יחד עם קרם האגוזים.
  • 4. פורסים את עלי הסיגר ושמים כף מהמילוי בכל עלה.
  • 5. מקפלים את העלה משני צדדיו, ומגלגלים לסיגר ארוך ודק. מברישים את קצה העלה במעט מים, כדי להדביק את שוליו.
  • 6. אופים או מטגנים את הסיגרים.
  • 7. מכינים מי סוכר: מבשלים בסיר קטן על אש בינונית 1/2 כוס מים עם 1/2 כוס סוכר, עד שנוצר סירופ.
  • 8. טובלים כל סיגר במי הסוכר, ומגלגלים בקוקוס הקלוי. מגישים עם גלידת וניל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully