עוגיות שוקולד
הקונדיטור ערן שוורצברד אופה עוגיות שוקולד מושחתות ובתוכן משובצות סוכריות צבעוניות
עוגיות שוקולד של ערן שוורצברד (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-30-35 יחידות:
- 315 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 45 גרם קמח
- 2/3 כפית אבקת אפיה (2 גרם)
- 1 גרם מלח
- 3 ביצים (150 גרם)
- 115 גר' סוכר (כחצי כוס+כף)
- כפית תמצית וניל
- חבילת סוכריות M&M
- 1. ממיסים השוקולד והחמאה בבן מארי ומצננים.
- 2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- 3. מקציפים ביצים עם סוכר ווניל כ-8 דקות.
- 4. מקפלים את קצף הביצים לשוקולד בפעמיים-שלוש ולא יותר.
- 5. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מקפלים בעדינות ומניחים לנוח עשר דקות לפחות (בקיץ במקרר), עד שמתקבל מרקם של מוס.
- 6. מחממים תנור ל-165 מעלות. במקביל, מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים לכדורים קטנים / גבעות עם שק הזילוף ומפזרים את הסוכריות מעל לקישוט, לפי הכמות הרצויה.
- 7. אופים 9 דקות. העוגיות מוכנות כאשר הן תפוחות, בצבע מט ועם סדקים.
- 8. לאחר הוצאתם מהתנור לא נוגעים או מרימים את העוגיות עד שהן מתקררות, בכדי שלא יתפרקו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה