מתכונים חמים

עוגיות שוקולד

הקונדיטור ערן שוורצברד אופה עוגיות שוקולד מושחתות ובתוכן משובצות סוכריות צבעוניות

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות שוקולד של ערן שוורצברד (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-30-35 יחידות:
  • 315 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 45 גרם קמח
  • 2/3 כפית אבקת אפיה (2 גרם)
  • 1 גרם מלח
  • 3 ביצים (150 גרם)
  • 115 גר' סוכר (כחצי כוס+כף)
  • כפית תמצית וניל
  • חבילת סוכריות M&M
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים השוקולד והחמאה בבן מארי ומצננים.
  • 2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
  • 3. מקציפים ביצים עם סוכר ווניל כ-8 דקות.
  • 4. מקפלים את קצף הביצים לשוקולד בפעמיים-שלוש ולא יותר.
  • 5. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים. מקפלים בעדינות ומניחים לנוח עשר דקות לפחות (בקיץ במקרר), עד שמתקבל מרקם של מוס.
  • 6. מחממים תנור ל-165 מעלות. במקביל, מעבירים את התערובת לשק זילוף. מזלפים לכדורים קטנים / גבעות עם שק הזילוף ומפזרים את הסוכריות מעל לקישוט, לפי הכמות הרצויה.
  • 7. אופים 9 דקות. העוגיות מוכנות כאשר הן תפוחות, בצבע מט ועם סדקים.
  • 8. לאחר הוצאתם מהתנור לא נוגעים או מרימים את העוגיות עד שהן מתקררות, בכדי שלא יתפרקו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully