פאד תאי - הגרסה הישראלית
לא חייבים לחכות למסעדה תאילנדית מוצלחת כדי לאכול פאד תאי: אפשר גם להכין אותו בבית. בתוך עשר דקות תקבלו מנה שמחה, קיצית וטעימה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 200 גרם אטריות אורז עבות, מושרות במים
- 1 ביצה
- 3 כפות רוטב פאד תאי (להשיג בחנויות המתמחות)
- 3 כפות שמן
- 50 גרם גזר חתוך לגפרורים
- 60 גרם נבטים עבים
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לחתיכות
- 1 כף סוכר
- 1 כף רוטב דגים
- 1 כף בוטנים קצוצים
- 100 גרם טופו חתוך לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת ומטגנים את הביצה עד שנוצרת ביצה מקושקשת.
- 2. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים מעט.
- 3. מוסיפים את האטריות ו- 3 כפות רוטב פאד תאי.
- 4. מוסיפים את הסוכר, הסויה המלח והפלפל.
- 5. מוסיפים את הגזר, הנבטים והבצל ירוק, ומקפיצים מעט.
- 6. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בוטנים קצוצים, ומגישים.