וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סאג'ור סמבל - סלט מלפפונים, ירקות שורש ופירות, בוויניגרט סמבל וליים

מנה עשירה היישר מהמטבח האינדונזי. ירקות ופירות חתוכים נקשרים יחד באמצעות ויניגרט נהדר שהופך את כולם לחגיגה של ממש

מתכון מאת: אתי אלימלך, מערכת וואלה

סאג'ור של אתי אלימלך. אפיק גבאי
סאג'ור של אתי אלימלך

מצרכים למתכון

  • 5 מלפפונים על קליפתם, חצויים לאורכם ונקיים מליבתם, חתוכים באלכסון לרוחב (את ליבת המלפפונים ניתן להפריד בעזרת כפית)
  • 5 בצלים ירוקים, נקיים וחתוכים גס, כולל גבעולים
  • 1/2 בצל אדום, פרוס לטבעות
  • 2 שורשי קולורבי, חתוכים לז'וליינים עבים
  • 1 צנון גדול, חתוך לז'וליינים עבים
  • 1/2 אננס טרי, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 פפאיה ירוקה ומוצקה (לא חובה)
  • 1 מנגו גדול ומוצק, חתוך לפלחים ארוכים
  • לקישוט:
  • 150 גרם בוטנים קלופים וקלויים
  • להכנת ויניגרט סמבל:
  • 2 כפות סמבל (ראה מתכון)
  • 1 כף חומץ אורז
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1/2 כף שמן שומשום
  • 1/2 כוס סויה מתוקה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מגורד

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הוויניגרט: מכניסים לצנצנת את חומרי הרוטב, סוגרים היטב ומנערים עד שנוצר רוטב מאוחד.
  • 2.מעבירים את הירקות והפירות לקערה יפה, ומערבבים הכל יחד, חוץ מהבצל הירוק.
  • 3.יוצקים את הוויניגרט, ומערבבים קלות. זורים מעל הסלט את הבצל הירוק, ולבסוף גם את הבוטנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully