סאג'ור סמבל - סלט מלפפונים, ירקות שורש ופירות, בוויניגרט סמבל וליים
מנה עשירה היישר מהמטבח האינדונזי. ירקות ופירות חתוכים נקשרים יחד באמצעות ויניגרט נהדר שהופך את כולם לחגיגה של ממש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 מלפפונים על קליפתם, חצויים לאורכם ונקיים מליבתם, חתוכים באלכסון לרוחב (את ליבת המלפפונים ניתן להפריד בעזרת כפית)
- 5 בצלים ירוקים, נקיים וחתוכים גס, כולל גבעולים
- 1/2 בצל אדום, פרוס לטבעות
- 2 שורשי קולורבי, חתוכים לז'וליינים עבים
- 1 צנון גדול, חתוך לז'וליינים עבים
- 1/2 אננס טרי, מקולף וחתוך לקוביות
- 1/2 פפאיה ירוקה ומוצקה (לא חובה)
- 1 מנגו גדול ומוצק, חתוך לפלחים ארוכים
- לקישוט:
- 150 גרם בוטנים קלופים וקלויים
- להכנת ויניגרט סמבל:
- 2 כפות סמבל (ראה מתכון)
- 1 כף חומץ אורז
- 2 כפות מיץ ליים
- 1/2 כף שמן שומשום
- 1/2 כוס סויה מתוקה
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 ס''מ שורש ג'ינג'ר מגורד
אופן ההכנה
- 1.מכינים את הוויניגרט: מכניסים לצנצנת את חומרי הרוטב, סוגרים היטב ומנערים עד שנוצר רוטב מאוחד.
- 2.מעבירים את הירקות והפירות לקערה יפה, ומערבבים הכל יחד, חוץ מהבצל הירוק.
- 3.יוצקים את הוויניגרט, ומערבבים קלות. זורים מעל הסלט את הבצל הירוק, ולבסוף גם את הבוטנים.