גרניטת בירה כהה
מתכון של השף משה בסון ממסעדת אקליפטוס בירושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 ליטר מים
- 1/4 קילו (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
- 2 בקבוקי בירה כהה איכותית (עדיף ישראלית בוטיק, כמו כנען או שפירא)
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את הסוכר עם המים בסיר. מצננים היטב.
- 2. מערבבים את הסירופ עם הבירה, ומוזגים לתוך כלי שטוח, שמתאים להקפאה.
- 3. מקפיאים את הבירה 1/2 שעה. מוציאים ומערבבים במזלג. מקפיאים 1/2 שעה נוספת, ומערבבים שוב, כך עד שנוצר ברד.
- 4. להגשה מגרדים את הברד במזלג, ומגישים בכוסות עם כפית.