פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      הממולאים של אמא מרים

      עלי גפן, כרוב ובצל עוברים בישול ארוך במיוחד והתוצאה היא לא פחות מנפלאה

      12 מדרגים / 4.36 כוכבים

      ממולאים (יח
      ממולאים (יח"צ , שני הלוי)

      מצרכים

      • ל 6-8 מנות:
      • 4 כוסות של אורז עגול
      • 4 גבעולי סלרי קצוצים היטב
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה היטב
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה היטב
      • 6 שיני שום כתושות
      • 1/2 כוס שמן זית+ 1 כף שמן זית לשימון הסיר
      • 4 עגבניות מגורדות
      • 2 כפות סוכר חום כהה
      • 2 כפיות מלח גס
      • 1 כפית פלפל גרוס
      • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עבות לתחתית לסיר הבישול
      • 8 שיני שום שלמות
      • 2 כוסות ציר עוף או מים חמים
      • מים רותחים כדי כיסוי
      • למילוי:
      • עלי גפן
      • פלפל אדום
      • כרוב לבן שלם שעבר הרתחה והופרד מעליו
      • 1 בצל שעבר הרתחה ושכבותיו קולפו

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי חוץ מתפוחי האדמה ושיני השום.
      • 2. ממלאים את הירקות בתערובת. מאחר והאורז תופח במהלך הבישול, חשוב לא לדחוס מילוי יתר על המידה ולמלא עד הסוף, כי אז הממולאים יתפקעו ולא כל האורז יתבשל במידה שווה.
      • 3. משמנים תחתית סיר רחב בשמן זית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתיתו.
      • 4. מניחים את שיני השום השלמות על פרוסות תפוחי האדמה. מעל, מסדרים את הממולאים.
      • 5. בוזקים מעט סוכר חום ומעט ציר עוף רותח או מים רותחים. יוצקים את הנוזלים עד גובה הירקות ולא מעבר לכך.
      • 6. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים למשך כארבעים דקות.
      • 7. מעבירים לפלטה של שבת או פתילייה ומבשלים למשך כל הלילה. אם לא- מבשלים למשך שעה וחצי על להבה נמוכה ומעבירים לתנור לעוד 3-4 שעות על 100 מעלות.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -