ביף בורגיניון עשיר בבישול ארוך
השף אריאל כהן ממסעדת הבשרים NG מכין ביף בורגיניון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ק''ג שריר
- 1 בצל גדול קלוף חתוך לרבעים
- 2 גזרים גדולים חתוכים לרבעים
- 1 כרישה חתוכה לטבעות
- 1 שורש סלרי חתוך לרבעים
- בקבוק יין אדום
- 3 כפות סוכר
- 4 שיני שום בקליפתן
- צרור תימין
- 4 פטריות פורטבלו
- 8 פטריות שמפיניון
אופן ההכנה
- 1.חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 על 2 ס"מ, ממליחים ומפלפלים.
- 2.מחממים על להבה בסיר רחב או קדרה שמן זית, ברגע שהשמן לוהט, מניחים בזהירות את נתחי הבשר ומשחימים אותם היטב.
- 3.לאחר שהבשר משחים, מוסיפים את הבצל ושאר הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים ללא נוזלים כ10 דקות.
- 4.לאחר 10 דקות מוסיפים את היין ואת שאר המרכיבים, מבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.