מתכונים חמים

פאי שוקולד

פאי שוקולד של קונדיטוריית ביסקוטי

מתכון מאת: רוסלה יונה, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני שוקולד של ביסקוטי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית קוטר 26:
  • בצק פריך:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם חמאה
  • 80 גרם סוכר
  • 1 חלמון
  • גרידה מתפוז אחד
  • מלית שוקולד:
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 20 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • ציפוי:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק במג'מיקס או מיקסר עם גיטרה, עד קבלת מרקם אחיד. מקררים את הבצק.
  • 2. מרדדים את הבצק שקורר לתבנית פאי.
  • 3.אופים את הקלתית בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות
  • 4. למלית השוקולד: בקלחת, מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה עם הסוכר והחמאה
  • 5. מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
  • 6. ממתינים כשתי דקות עד שהשוקולד נמס וטורפים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 7. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים ומערבבים כדי שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.
  • 8. מוזגים את המלית על הפאי ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ-10 דקות. מצננים.
  • 9. ממיסים בקערה במיקרוגל את שני מרכיבי הציפוי ומצפים את הפאי

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully