אצבעות יוקה מטוגנות
שורש תפוחי אדמה שמכינים ממנו מאכלים אינדיאנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שורש יוקה
- מלח, פלפל, עשבי תיבול לפי הטעם
- גבינת קשקבל
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את הקליפה החיצונית החומה הקשה שאינה אכילה. לאחר הקילוף נקבל יוקה לבנה וקשה למדי. כדי לעבוד איתה מבשלים במים חמים עם מלח ומעט שמן. מבשלים כ-15 דקות (תלוי בעובי טגטדל השורש) עד לריכוך עדין.
- 2. פורסים למקלות באורך 3*1 ס"מ.
- 3. מחממים תנור ל 180- מעלות, מסדרים את מקלות היוקה על תבנית עם נייר אפייה, בוזקים מלח ועשבי תיבול ואופים לכ- 20 דקות.מיד עם היציאה מהתנור ורגע לפני ההגשה ניתן לגרד מעל גבינת קשקבל.