אצבעות פולנטה פריכות

אורלי פלאי מכינה נשנוש מופלא של אצבעות פולנטה פריכות

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
אצבעות פולנטה של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
אצבעות פולנטה של אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 כוסות חלב (או מרק צח, או חצי-חצי)
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת
  • קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף!)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקית (אורגנו, תימין ורוזמרין יבשים)
  • 1 כפית פפריקה

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לרתיחה את החלב בסיר. מוסיפים קמח תירס לפולנטה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות או עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מתבלים בפרמזן ותבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או משומנת בנדיבות). מצננים ומקררים למשך שעה להתייצבות.
  • 3. מחממים תנור ל-220 מעלות. חותכים את הפולנטה לאצבעות בגודל אחיד, מברישים בשמן זית. אם רוצים מוסיפים עוד קצת פרמזן מגוררת לאקסטרא-פריכות. מניחים בתבנית עם רשת. מזהיבים בתנור במשך כרבע שעה.
  • 4. מגישים חם או בטמפ' החדר עם סלסה של עגבניות או פלפלים לטבילה.
  • גיוונים
  • במקום לאפות מקמחים קלות את האצבעות ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן.
  • מטגנים את האצבעות בשמן עמוק אחרי ציפוי בקמח, ביצה ופירורי לחם (ממש כמו שניצל).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully