אצבעות פולנטה פריכות
אורלי פלאי מכינה נשנוש מופלא של אצבעות פולנטה פריכות
מצרכים
- ל-4 מנות:
- 4 כוסות חלב (או מרק צח, או חצי-חצי)
- 1 כוס קמח תירס
- 1/4 כוס פרמזן מגוררת
- קליפת לימון מגוררת (לא חובה, אבל מוסיף!)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כפית תערובת עשבי תיבול איטלקית (אורגנו, תימין ורוזמרין יבשים)
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- 1. מביאים לרתיחה את החלב בסיר. מוסיפים קמח תירס לפולנטה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות או עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מתבלים בפרמזן ותבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
- 2. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (או משומנת בנדיבות). מצננים ומקררים למשך שעה להתייצבות.
- 3. מחממים תנור ל-220 מעלות. חותכים את הפולנטה לאצבעות בגודל אחיד, מברישים בשמן זית. אם רוצים מוסיפים עוד קצת פרמזן מגוררת לאקסטרא-פריכות. מניחים בתבנית עם רשת. מזהיבים בתנור במשך כרבע שעה.
- 4. מגישים חם או בטמפ' החדר עם סלסה של עגבניות או פלפלים לטבילה.
- גיוונים
- במקום לאפות מקמחים קלות את האצבעות ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן.
- מטגנים את האצבעות בשמן עמוק אחרי ציפוי בקמח, ביצה ופירורי לחם (ממש כמו שניצל).