מתכונים חמים

קטשופ ביתי

ממרח עגבניות ביתי, שיהיה בריא הרבה יותר מהמקור

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קטשופ ביתי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 צנצנות בינוניות: (שווה ערך לבקבוק קטשופ תעשייתי אחד)
  • 1 ק"ג עגבניות שרי (או 750 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
  • 1/3 כוס חומץ יין לבן
  • 1/2 כוס+ 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית תבלין "חמשת התבלינים"
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העגבניות: מניחים את העגבניות בשלמותן בסיר, מביאים לרתיחה תוך שמועכים מדי פעם בעזרת כף, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות, מבשלים רק 5 דקות.
  • 2. טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט ידני (כן, גם אם העגבניות מרוסקות) עד שהמרקם קרמי לחלוטין.
  • 3. מוסיפים חומץ, סוכר ותבלין, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית נמוכה בסיר חצי מכוסה.
  • 4. מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר עד חודש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully