וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קטשופ ביתי, שלב אחר שלב

רוני קדר

18.9.2023 / 6:00

ילדים אוכלים הכול עם קטשופ, שמלא בחומרים משמרים למיניהם. בלי הרבה מאמץ תוכלו להכין עבורם ממרח עגבניות ביתי, שיהיה בריא הרבה יותר מהמקור

קטשופ ביתי. רוני קדר,
קטשופ ביתי/רוני קדר

ילדים קטנים, וגם גדולים, נוטים להטביע הכול בקטשופ. לנגב איתו את הפיתה, ליצור מצע לשניצל והיד עוד נטויה. אבל הרוטב האדום הזה, עליו מצוירות עגבניות בשלות אדומות ועסיסיות, הוא לא יותר מהרבה מדי סוכר וחומרים תעשייתיים ומעובדים.

כך תכינו צ'יפס ביתי מושלם

הכנת קטשופ בבית לרוב מצריכה מקבץ תבלינים רב שלפעמים אנחנו לא מחזיקים במזווה, אבל גיליתי ש"חמשת התבלינים", תבלין שבו משתמשים בעיקר לטעמים אסייתיים, יכול לעשות את העבודה מצוין. קנו רק אותו ולא תרגישו בזבזנים.

שימו לב שבמתכון בושלו העגבניות בשלמותן עם הקליפה, מאחר ומדובר בעגבניות שרי שקליפתן עדינה, אבל אם יש לכם סבלנות אתם יותר ממוזמנים לחלוט ולקלוף אותן.

קטשופ ביתי

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה אוכל

קטשופ. ShutterStock
קטשופ ביתי בקלות

מצרכים למתכון

  • ל-2 צנצנות בינוניות:

    • 1ק״געגבניות שרי (או 750 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים)
    • כוסחומץ יין לבן
    • ½כוססוכר חום כהה + 2 כפות
    • ½כפיתחמשת התבלינים

אופן ההכנה

איך מכינים קטשופ ביתי?

  • 1
    מבשלים את העגבניות: מניחים את העגבניות בשלמותן בסיר, מביאים לרתיחה תוך שמועכים מדי פעם בעזרת כף, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. אם משתמשים בעגבניות מרוסקות, מבשלים רק 5 דקות.
  • 2
    טוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט ידני (כן, גם אם העגבניות מרוסקות) עד שהמרקם קרמי לחלוטין.
  • 3
    מוסיפים חומץ, סוכר ותבלנים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על אש בינונית נמוכה, בסיר חצי מכוסה.
  • 4
    מעבירים לצנצנות ושומרים במקרר עד חודש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully