טליאטלה עם יוגורט, יין לבן וארוגולה
מתכון של יונתן בורוביץ' מקפה 48
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- חבילה פסטה טליאטלה מסוג איכותי
- 3 כפיות מלח דק
- 2 צרורות ארוגולה שטופים וממוינים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 4 שיני שום פרוסות חלוטות במים רותחים למשך דקה, שקוררו ויובשו
- 100 מ"ל יוגורט עיזים איכותי לפחות 5% שומן
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- צ'ילי אדום פרוס דק
- 1/4 כוס ציר ירקות (אופציונאלי)
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת רחבה לחום בינוני. מוזגים את השמן למחבת. מאדים את השום החלוט והצ'ילי במשך 2 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים בחצי. מוסיפים את ציר הירקות אם משתמשים ומצמצמים בחצי.
- 2. בינתיים מרתיחים סיר מים עם 2 כפיות מלח דק ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן פחות דקה אחת.
- 3. מוסיפים את היוגורט למחבת על אש נמוכה. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מעבירים למחבת, מוסיפים את עלי הארוגולה ומערבבים תוך כדי הקפצה על אש גבוהה במשך דקה.
- 4. ממליחים ומפלפלים, מזליפים שמן זית ומגישים.