בסבוסה
בסבוסה
ארוחה לסוכות של גיא גמזו (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- מצרכים לתבנית בקוטר 26/28:
- לעוגה:
- 1 כוס קמח
- 1 אבקת אפיה
- 300 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות מים
- 5 כוסות סולת
- מצרכים לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 3 כוסות מים
- אופן ההכנה:
- 1. מערבבים את היבשים יחד (כוס קמח, אבקת אפיה, כוסות סולת).
- 2. בסיר קטן על הגז ממיסים 300 גר' חמאה יחד עם כוס סוכר וכוס וחצי מים. לאחר שנמס מורידים מהאש ומערבבים פנימה את תערובת היבשים.
- 3. מעבירים את התערובת לתבנית 26/28 ואופים עד להזהבה. לפי האפייה אפשר לעטר את העוגה עם עיטורי מזלג.
- 4. כשהעוגה חמה שופכים סירופ קר, ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה