מתכונים חמים

מרק עדשים ופסטה

השילוב בין העדשים (קטניות) לדגנים (הפסטה) יוצר חלבון מלא

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מתכוני עדשים של פיליס גלזר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות או חומות
  • 8 כוסות מים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וטחונות (או רסק עגבניות רגיל)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • ½ 1 כפיות כמון
  • ½ 1 כפיות כוסברה יבשה
  • ½ 1 כפיות כורכום
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם פסטה קטנה (חצי כוס)
  • 3 שיני שום כתושות
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את העדשים במסננת רשת ומניחים בסיר גדול עם המים.
  • 2. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות או עד להתרככות כמעט מלאה. מוסיפים את הרסק העגבניות המיובשות או הרגיל, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה, עד שהעדשים כמעט מוכנות - עוד כרבע שעה.
  • 3. בינתיים, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והסלרי בבחישה עד להתרככות כ- 5 דקות. מוסיפים את הכמון והכוסברה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים ביחד עם המלח לסיר העדשים (שהתבשל בזמן הזה כ-45 דקות), ומבשלים עוד 10 דקות. (הערה: אני מוסיפה את השום לפני ההגשה, כי אני אוהבת טעם שום חזק, אך אם אתם מעדיפים, אפשר לטגן אותו ביחד עם התבלינים).
  • 4. מבשלים את הפסטה הקטנה דקה או שתיים פחות מההוראות על גבי האריזה,ממש אל-דנטה (עדיין קצת קשה). מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות או עד שהעדשים רכים והפסטה מוכנה.
  • 5. לפני ההגשה,כותשים פנימה את שיני השום (אם לא הוספתם קודם). אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם סלט (אפשר גם עם לבנה ופיתות מקמח מלא).
  • הערה: אם מעדיפים לא לטגן בכלל, אפשר לבשל את הבצל והסלרי עם העדשים ולהוסיף את השמן והתבלינים עם הפסטה. ניתן גם להקפיא את המרק – אך מוסיפים את הפסטה והשום כשמחממים אותו מחדש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully