וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עדשים ופסטה שהוא ארוחה בקערה

עודכן לאחרונה: 18.2.2024 / 7:51

מתכון מושלם לממהרים ולכל מי שרוצה אוכל ביתי טעים ובריא. השילוב בין העדשים (קטניות) לדגנים (הפסטה) יוצר חלבון מלא שיחזיק אתכם שבעים לאורך כל היום

מתכוני עדשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
הקלישאה של "אוכל מנחם" נאמרת בדיוק על מנות כאלו. עדשים ופסטה בקערה אחת/נמרוד סונדרס

הקלישאה של "אוכל מנחם ומחמם" מתאימה בדיוק למתכון הזה. ממהרים? רוצים אוכל ביתי טעים? לא רוצים להשקיע יותר מדי במטבח? בא לכם משהו מחמם ומשביע לאורך זמן שהוא לא אוכל מעובד ותעשייתי? זה המתכון האולטימטיבי בשבילכם.

בלי השריות של קטניות, בלי חומרי גלם מיוחדים שדורשים יציאה מהבית כשמזג האוויר לא מסביר פנים וקר. רק קערה מהבילה של מרק עדשים בתוספת פסטה קצרה שמתבשלת וסופגת את טעמי המרק לתוכה. השילוב בין העדשים (קטניות) לדגנים (הפסטה) יוצר חלבון מלא שישאיר אתכם שבעים לאורך שעות ארוכות.

מרק עדשים ופסטה

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה אוכל

מתכוני עדשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכוני עדשים של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות
  • 1/2 1 כוסות עדשים ירוקות או חומות
  • 8 כוסות מים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וטחונות (או רסק עגבניות רגיל)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • ½ 1 כפיות כמון
  • ½ 1 כפיות כוסברה יבשה
  • ½ 1 כפיות כורכום
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם פסטה קטנה (חצי כוס)
  • 3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את העדשים במסננת רשת ומניחים בסיר גדול עם המים.
  • 2. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות או עד להתרככות כמעט מלאה. מוסיפים את רסק העגבניות המיובשות או הרגיל, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה, עד שהעדשים כמעט מוכנות - עוד כרבע שעה.
  • 3. בינתיים, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והסלרי בבחישה עד להתרככות, כ-5 דקות. מוסיפים את הכמון והכוסברה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים ביחד עם המלח לסיר העדשים (שהתבשל בזמן הזה כ-45 דקות), ומבשלים עוד 10 דקות (הערה: אני מוסיפה את השום לפני ההגשה, כי אני אוהבת טעם שום חזק, אך אם אתם מעדיפים, אפשר לטגן אותו ביחד עם התבלינים).
  • 4. מבשלים את הפסטה הקטנה דקה או שתיים פחות מההוראות על גבי האריזה, ממש אל-דנטה (עדיין קצת קשה). מוסיפים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות או עד שהעדשים רכות והפסטה מוכנה.
  • 5. לפני ההגשה, כותשים פנימה את שיני השום (אם לא הוספתם קודם). אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם סלט (אפשר גם עם לבנה ופיתות מקמח מלא).
  • הערה: אם מעדיפים לא לטגן בכלל, אפשר לבשל את הבצל והסלרי עם העדשים ולהוסיף את השמן והתבלינים עם הפסטה. ניתן גם להקפיא את המרק - אך מוסיפים את הפסטה והשום כשמחממים אותו מחדש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully