חמין מהיר לעצלנים
זה החמין הכי קליל שאני מכירה. הטעמים שלו מתבססים על הרבה בצל מטוגן, עוף ופפריקה. מה שנותן הרבה כבוד לטעמם הטבעי של הלוביה וגריסי הפנינה.
חמין (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- 1/4 כוס שמן זית
- 8-4 שוקי עוף ללא העור (או כרעיים מחולקות)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 3 בצלים קצוצים דק
- 1 גזר גדול פרוס
- 1 ראש שום חצוי
- 1 כוס לוביה (השעועית הלבנה עם הנקודה השחורה)
- 1 כוס גריסי פנינה
- 4 תפוחי אדמה חצויים
- 1 כף פפריקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה
- 4-3 כוסות מרק עוף/מרק ירקות או מים רותחים
- 1. מחממים שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה (מהסוג שיכול להיכנס לתנור). מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל ומטגנים היטב 10 דקות להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
- 2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים לוביה וגריסי פנינה, תפוחי אדמה ופפריקה, מערבבים ומטגנים 3 דקות עד להזהבה.
- 3. מחזירים את השוקיים לסיר, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה וחצי טועמים ואם הלוביה רכה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים ואם נשארו נוזלים מסירים את הכיסוי ומבשלים לאידוי.
- 4. שדרוגים ותוספות: מוסיפים נתחי בשר מעושן ועגבניות מיובשות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה