חמין מהיר לעצלנים

זה החמין הכי קליל שאני מכירה. הטעמים שלו מתבססים על הרבה בצל מטוגן, עוף ופפריקה. מה שנותן הרבה כבוד לטעמם הטבעי של הלוביה וגריסי הפנינה.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
חמין. נמרוד סונדרס
חמין

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8-4 שוקי עוף ללא העור (או כרעיים מחולקות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 1 גזר גדול פרוס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1 כוס לוביה (השעועית הלבנה עם הנקודה השחורה)
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 4 תפוחי אדמה חצויים
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 4-3 כוסות מרק עוף/מרק ירקות או מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה (מהסוג שיכול להיכנס לתנור). מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל ומטגנים היטב 10 דקות להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
  • 2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים לוביה וגריסי פנינה, תפוחי אדמה ופפריקה, מערבבים ומטגנים 3 דקות עד להזהבה.
  • 3. מחזירים את השוקיים לסיר, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה וחצי טועמים ואם הלוביה רכה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים ואם נשארו נוזלים מסירים את הכיסוי ומבשלים לאידוי.
  • 4. שדרוגים ותוספות: מוסיפים נתחי בשר מעושן ועגבניות מיובשות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully