וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין מהיר לעצלנים

זה החמין הכי קליל שאני מכירה. הטעמים שלו מתבססים על הרבה בצל מטוגן, עוף ופפריקה. מה שנותן הרבה כבוד לטעמם הטבעי של הלוביה וגריסי הפנינה.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

חמין. נמרוד סונדרס
חמין

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 8-4 שוקי עוף ללא העור (או כרעיים מחולקות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 1 גזר גדול פרוס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 1 כוס לוביה (השעועית הלבנה עם הנקודה השחורה)
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 4 תפוחי אדמה חצויים
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 4-3 כוסות מרק עוף/מרק ירקות או מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה (מהסוג שיכול להיכנס לתנור). מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל ומטגנים היטב 10 דקות להשחמה מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
  • 2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים לוביה וגריסי פנינה, תפוחי אדמה ופפריקה, מערבבים ומטגנים 3 דקות עד להזהבה.
  • 3. מחזירים את השוקיים לסיר, יוצקים מרק או מים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה וחצי טועמים ואם הלוביה רכה. אם יש צורך מוסיפים נוזלים ואם נשארו נוזלים מסירים את הכיסוי ומבשלים לאידוי.
  • 4. שדרוגים ותוספות: מוסיפים נתחי בשר מעושן ועגבניות מיובשות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully