פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לחם בירה מקמח טף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם טף בירה של עז תלם (מערכת וואלה! NEWS , עז תלם)
      לחם טף בירה של עז תלם (מערכת וואלה! NEWS , עז תלם)

      מצרכים

      • לתבנית אינגליש קייק, עדיף כזאת ממתכת
      • 280 גרם (בערך 2 כוסות) קמח חיטה כלשהו: כפרי, קמח ללחם, רגיל או מלא
      • 280 גרם (כוס + 3-4 כפות) קמח טף לבן
      • כפית סודה לשתייה
      • כפית שטוחה מלח
      • קורט פלפל שחור (בשביל הטעם)
      • 2 ביצים גודל L, טרופות (אפשר להשמיט את הביצים למתכון טבעוני אבל הלחם ייצא כבד יותר במרקמו)
      • 3-3 כפות שמן זית (לא חובה)
      • כפית חומץ (מפעיל את הסודה לשתייה, אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
      • 500 מ"ל בירה לבנה
      • 1/4 כוס מים – לפי הצורך
      • כף שבולת שועל – לפיזור מלמעלה (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • אופן הכנה:
      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף שעה מראש).
      • 2. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
      • 3. אל קערה מנפים את שני סוגי הקמחים והסודה לשתייה, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
      • 4. יוצרים גומה במרכז הקמחים, מוסיפים אליה את הביצים, החומץ, שמן הזית והבירה.
      • 5. בוחשים היטב את התערובת עם כף עץ, עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה מאוד במרקם של דייסה. אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים.
      • 6. מעברים את התערובת לתבנית ומזיזים אותה קצת מצד לצד כדי שתהיה שטוחה. מפזרים מעל את שבולת השועל.
      • 7. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות (החום הגבוה משחרר יותר אדים מהתערובת ועוזר לה להתנפח) ואז מנמיכים את החום ל-170 ואופים 70 דקות נוספות (או יותר - לטף לוקח הרבה זמן להתייצב) עד שסכין שמחדירים למרכז הלחם יוצאת נקייה.
      • 8. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על משטח רשת לפחות חצי שעה, עד שהתקרר לחלוטין, ואז פורסים בזהירות ואוכלים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -