מתכונים חמים

לחם בירה מקמח טף

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחם טף בירה של עז תלם

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית אינגליש קייק, עדיף כזאת ממתכת
  • 280 גרם (בערך 2 כוסות) קמח חיטה כלשהו: כפרי, קמח ללחם, רגיל או מלא
  • 280 גרם (כוס + 3-4 כפות) קמח טף לבן
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור (בשביל הטעם)
  • 2 ביצים גודל L, טרופות (אפשר להשמיט את הביצים למתכון טבעוני אבל הלחם ייצא כבד יותר במרקמו)
  • 3-3 כפות שמן זית (לא חובה)
  • כפית חומץ (מפעיל את הסודה לשתייה, אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
  • 500 מ"ל בירה לבנה
  • 1/4 כוס מים – לפי הצורך
  • כף שבולת שועל – לפיזור מלמעלה (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • אופן הכנה:
  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף שעה מראש).
  • 2. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
  • 3. אל קערה מנפים את שני סוגי הקמחים והסודה לשתייה, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
  • 4. יוצרים גומה במרכז הקמחים, מוסיפים אליה את הביצים, החומץ, שמן הזית והבירה.
  • 5. בוחשים היטב את התערובת עם כף עץ, עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה מאוד במרקם של דייסה. אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים.
  • 6. מעברים את התערובת לתבנית ומזיזים אותה קצת מצד לצד כדי שתהיה שטוחה. מפזרים מעל את שבולת השועל.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות (החום הגבוה משחרר יותר אדים מהתערובת ועוזר לה להתנפח) ואז מנמיכים את החום ל-170 ואופים 70 דקות נוספות (או יותר - לטף לוקח הרבה זמן להתייצב) עד שסכין שמחדירים למרכז הלחם יוצאת נקייה.
  • 8. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על משטח רשת לפחות חצי שעה, עד שהתקרר לחלוטין, ואז פורסים בזהירות ואוכלים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully