- אופן הכנה:
-
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות (עדיף שעה מראש).
-
- 2. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק.
-
- 3. אל קערה מנפים את שני סוגי הקמחים והסודה לשתייה, מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
-
- 4. יוצרים גומה במרכז הקמחים, מוסיפים אליה את הביצים, החומץ, שמן הזית והבירה.
-
- 5. בוחשים היטב את התערובת עם כף עץ, עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה מאוד במרקם של דייסה. אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים מעט מים.
-
- 6. מעברים את התערובת לתבנית ומזיזים אותה קצת מצד לצד כדי שתהיה שטוחה. מפזרים מעל את שבולת השועל.
-
- 7. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות (החום הגבוה משחרר יותר אדים מהתערובת ועוזר לה להתנפח) ואז מנמיכים את החום ל-170 ואופים 70 דקות נוספות (או יותר - לטף לוקח הרבה זמן להתייצב) עד שסכין שמחדירים למרכז הלחם יוצאת נקייה.
-
- 8. מוציאים מהתנור, מחלצים מהתבנית ומניחים על משטח רשת לפחות חצי שעה, עד שהתקרר לחלוטין, ואז פורסים בזהירות ואוכלים.