פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק בטטה, גזר, תפוח ועדשים

      המשפחה שלי מאד התלהבה מהמרק הכתום הזה. אני התלהבתי אף יותר כי ידעתי שמלבד שפע ויטמינים ומינרלים, הוא גם מכיל חלבון, תודות לעדשים הכתומות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכוני בטטה של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)
      מתכוני בטטה של פיליס גלזר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1/2 1 כפות שמן קוקוס
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 3 גזרים בינוניים-גדולים, קצוצים
      • 2 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
      • 1 תפוח עץ, מקולף וקצוץ
      • 2-3 חתיכות זנגביל מסוכר מופחת סוכר (או 1 כף או יותר ג'ינג'ר טרי מגורר)
      • 1 מקל קינמון
      • 1/2 כפית כמון
      • 1/2 כפית פפריקה
      • 1/4 כפית ציפורן טחון
      • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי (כמו לפיצה), לא חובה
      • מלח ופלפל שחור גרוס לפני הטעם
      • 4 כוסות מים
      • להגשה
      • יוגורט או שמנת חמוצה 9%

      אופן ההכנה

      • מחממים את שמן הקוקוס בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים בטטה, גזר, תפוח עץ ובצל, ומטגנים בבחישה לעיתים קרובות כ-10 דקות.
      • 2. בוחשים פנימה את העדשים, הזנגביל המסוכר או הג'ינג'ר הטרי, כל התבלינים והמים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות עד שהירקות והעדשים רכים.
      • 3. טוחנים שליש מהמרק בפולסים בבלנדר או מעבד מזון (על מהירות נמוכה) עד שהתערובת חלקה. מעבירים לסיר אחר וחוזרים על הפעולה עד שכל המרק טחון (ניתן להשתמש בבלנדר מוט אבל הוא פחות אפקטיבי).
      • 4. מחממים את המרק על אש בינונית קטנה כ-8-10 דקות ואם הוא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים. מקשטים ביוגורט או שמנת ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -