וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ירקות עם פירה

עופר בר אור

עודכן לאחרונה: 17.11.2024 / 7:23

אם הכנתם פירה ונשאר לכם חצי סיר, אל תעזו לזרוק אותו, כי הוא בדרך להעשיר מרק ירקות טעים במיוחד

מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור. אפיק גבאי
מרק שהוא ארוחת צהריים משביעה/אפיק גבאי

הכנתם פירה לגדוד ונשארתם עם קערה גדושה? השף עופר בן אור מציע לכם לא לזרוק אותו לפח, אלא להכין ממנו מרק ירקות. תוספת הפירה תעשיר את המרקם הסופי ותניב לכם סיר של מרק טעים ומשביע, כזה שאפשר להתפנק איתו כארוחת צהריים או ערב משביעה במיוחד.

מרק ירקות עם פירה

מתכון מאת: עופר בן אור, מערכת וואלה אוכל

מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור. אפיק גבאי
מתכוני שאריות פירה של השף עופר בן אור

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 500 גרם פירה תפוחי אדמה
  • 1 כפית פלפל אנגלי שלם
  • 3 עלי דפנה
  • 2 יחידות כרישה פרוסות לפרוסות קטנות
  • 2 ליטר מים
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.
  • 2. מוסיפים את הגזר והשורשים וממשיכים לטגן עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מבשלים כ-45 דקות.
  • 5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. מסננים ומחזירים לסיר.
  • 6. מביאים את המרק לרתיחה שוב, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
0
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully