שוב נחה עליי רוח השחיתות. את מבוקשי מצאתי בבלוג מקסים של אופה וצלמת אוכל מניו יורק, שהביאה השראה לבראוניז שוקולדיים ומעליהם רוטב קרמל עם טוויסט של בייגלה מלוח. הרי זו כבר מזמן עובדה ידועה - מתוק ומלוח בקינוחים זה שילוב מנצח. הקינוח המענג הזה מיועד בדיוק לחובבי הז'אנר שמת על השילוב הגאוני בחלל הפה בין המתוק למלוח ובין מרקמים - הבראוניז הרכים משתלבים נהדר עם בייגלה הפריך. גם אם אתם לא שייכים לאנשי כת המתוק-מלוח שווה לשמור על "ראש פתוח" ולאפות את המתכון הפשוט הזה, כי אחרי שתנסו פשוט לא תוכלו להפסיק.
את הבראוניז אפשר להכין בתבניות מיני מאפינס או בתבנית רגילה ולחתוך לקוביות. אחרי שרוטב הקרמל מתקשה מעט ניתן לארוז בקופסא ולשמור עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. מאוד לא מומלץ לשמור בקירור כיוון שהבייגלה סופח לחות.
בראוניז עם קרמל מלוח ובייגלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
ל-40 יחידות בתבנית מיני מאפינס או תבנית אחת ב
- 170גרםחמאה
- 250גרםשוקולד מריר
- כוססוכר
- כפיתתמצית וניל
- 3ביצים
- כוסקמח
לרוטב קרמל מלוח
- 30גרםחמאה
- ½כוססוכר חום
- ¼כוסשמנת מתוקה
- ¼כפיתמלח
- שקיתבייגלה שמיניות פרעצל (שקית קטנה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים בראוניז עם קרמל מלוח ובייגלה?
- 1מתחילים בהכנת רוטב הקרמל: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, השמנת, והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
- 2מנמיכים את האש ומצמצמים על אש נמוכה תוך ערבוב, בערך 5 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט. חשוב להשגיח ולערבב כל הזמן כדי שהקרמל לא יישרף. מצננים עד שמתקבל ממרח בצבע ומרקם של טופי. אפשר גם להכין לפני ולשמור בצנצנת.
- 3הכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 4ממיסים בקערה במיקרו או בסיר על האש את השוקולד, החמאה והסוכר. אם משתמשים במיקרוגל מכניסים ל-30 שניות בכל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה.
- 5מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מערבבים היטב אחרי כל ביצה.
- 6מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים. חשוב להקפיד לא לערבב יותר מידי.
- 7משמנים תבנית או תבנית שקעים ויוצקים את התערובת.
- 8מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהבראוניז תפוחים וקצת סדוקים אבל עדיין רכים. מצננים.
- 9אם מכינים בתבנית חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ.
- 10מניחים על כל בראוני כפית עם קרם הקרמל ומניחים מעל בייגלה אחד. לוחצים בעדינות את הבייגלה כך שהקרמל יחדור מעט דרכו. מגישים.
- 11אחרי שרוטב הקרמל מתקשה מעט ניתן לארוז בקופסא ולשמור עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. מאוד לא מומלץ לשמור בקירור כיוון שהבייגלה סופח לחות.