מתכונים חמים

בראוניז עם קרמל מלוח ובייגלה

השילוב השולט בעולם הקינוחים הוא המתוק והמלוח. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים התמכרות שוקולדית, תצמידו לבראוניז שלכם בייגלה קראנצ'יים, וקרמל עטוף במליחות עדינה

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בראוניז עם רוטב קרמל מלוח

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-40 יחידות בתבנית מיני מאפינס או תבנית אחת בגודל 30*27 ס"מ:
  • 170 גר חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • כוס קמח
  • לרוטב קרמל מלוח:
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • שקית קטנה בייגלה שמיניות (פרעצל)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת רוטב הקרמל: שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר, השמנת, והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
  • 2. מנמיכים את האש ומצמצמים על אש נמוכה תוך ערבוב, בערך 5 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט. חשוב להשגיח ולערבב כל הזמן כדי שהקרמל לא יישרף. מצננים עד שמתקבל ממרח בצבע ומרקם של טופי. אפשר גם להכין לפני ולשמור בצנצנת.
  • 3. הכנת הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות. 4. ממיסים בקערה במיקרו או בסיר על האש את השוקולד, החמאה והסוכר. אם משתמשים במיקרוגל מכניסים ל-30 שניות בכל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה.
  • 5. מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מערבבים היטב אחרי כל ביצה.
  • 6. מוסיפים את הקמח בפעם אחת ומערבבים. חשוב להקפיד לא לערבב יותר מידי.
  • 7. משמנים תבנית או תבנית שקעים ויוצקים את התערובת.
  • 8. מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהבראוניז תפוחים וקצת סדוקים אבל עדיין רכים. מצננים.
  • 9. אם מכינים בתבנית חותכים לקוביות בגודל 4X4 ס"מ. מניחים על כל בראוני כפית עם קרם הקרמל ומניחים מעל בייגלה אחד. לוחצים בעדינות את הבייגלה כך שהקרמל יחדור מעט דרכו. מגישים.
  • **את הבראוניז אפשר להכין בתבניות מיני מאפינס או בתבנית רגילה ולחתוך לקוביות. אחרי שרוטב הקרמל מתקשה מעט ניתן לארוז בקופסא ולשמור עד 3 ימים בטמפרטורת החדר. מאוד לא מומלץ לשמור בקירור כיוון שהבייגלה סופח לחות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully