פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      ברד פודינג שוקולד

      קינוח מענג במיוחד שכיף לאכול ישר מהתבנית

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פינוק מושלם. ברד פודינג עם הרבה שוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)
      פינוק מושלם. ברד פודינג עם הרבה שוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

      מצרכים

        • 1 חלה
        • 2 חבילותשמנת מתוקה (חצי ליטר)
        • 2 כוסותחלב (חצי ליטר)
        • 1 כוססוכר
        • 10 חלמונים
        • 240 גרםשוקולד מריר משובח 70% מוצקי קקאו
        • להגשה

        • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

        איך מכינים ברד פודינג שוקולד?

      • מסירים את הקרום מהחלה ופורסים אותה לפרוסות ואז לקוביות. מוודאים שכמות הקוביות מכסה את שטח הפנים של תבנית פיירקס בקוטר 28 ס"מ או מלבן בנפח דומה (אני מכינה את הקוביות יום קודם ונותנת להן להתייבש בחוץ, אפשר גם להפעיל תנור על חום נמוך ולתת הן להתייבש בתנור).
      • שמים בסיר את השמנת, החלב והסוכר. מכינים קערה גדולה עם 10 חלמונים, שתוכל להכיל את השמנת והחלב שבסיר. מכינים עוד קערה עם השוקולד השבור לקוביות בפנים ומסננת דקה מוכנה לידו.
      • מחממים את תערובת השמנת, החלב והסוכר רק עד שמתחיל לבעבע ומערבבים. מסירים מהאש ובזמן שטורפים את החלמונים שבקערה עם מטרפה מוזגים לתוכם קצת מהשמנת החמה. מערבבים היטב. מוזגים עוד קצת מהשמנת ומערבבים היטב את החלמונים (השוואת הטמפרטורות מתבצעת כדי לא לבשל את החלמון). מוזגים את יתרת השמנת ומערבבים היטב את החלמונים.
      • מוזגים את תערובת החלמונים-שמנת דרך המסננת מעל השוקולד (בתוך המסננת יישארו גושי חלמונים שאנחנו ממש לא רוצים אותם בפודינג). מערבבים היטב לבלילת שוקולד חלקה.
      • מסדרים בצפיפות את קוביות החלה היבשות בתוך התבנית שבחרנו ומוזגים את הפודינג מעל. דואגים שכל הקוביות חלה "ישתו" את הפודינג ולכן מכניסים אותן אחת אחת לתוך הבלילה.
      • נותנים לקוביות החלה זמן לנוח ולספוג את הפודינג ובינתיים מחממים תנור ל-150 מעלות.
      • מניחים את התבנים עם החלה והפודניג בתוך תבנית גדולה יותר ומכניסים בזהירות הכל לתנור החם. יוצקים לתבנית הגדולה כוס מים, כך שגיעו עד אמצע הגובה של תבנית הפודינג.
      • אופים את הפודינג ללא כיסוי כ-40-60 דקות. איך יודעים שמוכן? מרימים קוביית לחם אחת ומוודאים את מצב הפודינג, אם הוא עדיין נוזלי משאירים עוד קצת ואם המרקם הוא כשל פודינג יציב מוציאים מהתנור. חשוב לבדוק כל כמה דקות ולא לאפות יתר על המידה כי הוא עשוי להתפרק. כשמוכן, מוציאים מהתנור ומקררים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
      • הפודינג מצוין כשהוא יוצא מהתנור וגם אחרי מספר שעות. אפשר להכניס לחימום קצרצר (דקה שתיים) בתנור בתוך התבנית עם המים, באותה בטמפ' של 150 מעלות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -