כשיותר משלושה אנשים אומרים לכם שמשהו טעים להם - כנראה שמדובר במשהו ממש טעים. זה מה שקרה לי עם הממרח הזה, ששמעתי עליו מכמה מקורות (אנשים, נשים וילדים) שטעמו אותו אצל נטע בבית, תוך כדי ארוחת ערב שגרתית כביכול. ותשכחו מחביתה או טוסט כשאני אומרת שגרתית. אצלה זה תמיד הרבה יותר מעניין, כל ילדי השכונה פתאום אוהבים ירקות, מתעניינים בקטניות ולועסים קרקרים עשויים מכל מיני זרעים כאילו אין מחר. נטע שפורן היא קודם כל אמא לשני ילדים מקסימים, נטורופתית ועוסקת הלכה למעשה באורח חיים בריא, בתזונה מבריאה ומאמינה שאוכל בריא צריך להיות פשוט, טעים ומעורר תיאבון.
מתבלים וצולים עד להזהבה
מעבירים למעבד מזון ומרסקים עם הקשיו
טועמים ומתקנים תיבול
פסטו קישואים וקשיו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לכוס ממרח
- 1כףשמן זית
- 2קישואים חתוכים לקוביות
- ½כוסקשיו טבעי
- 2שיני שום קצוצות
- 1כפיתכורכום
- 1צרורבזיליקום קטן או כפית בזיליקום יבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פסטו קישואים וקשיו?
- 1מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הקישואים 5-3 דקות להזהבה.
- 2מתבלים בשום, כורכום, בזיליקום, מלח ופלפל. מצננים.
- 3מעבירים למעבד מזון ומרסקים עם הקשיו. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם לחם שיפון קלוי או קרקרים.
- 4אם רוצים וזה ממש לא חובה (אבל באמת מעניק את הטוויסט של הפרמזן מהמקור) מוסיפים כף שמרי בירה לתוספת טעמי אוממי וויטמין B.
- 5טיפ: הממרח הטעים הזה הוא מאוד ורסטילי ויכול להיות מתובל גם עם עשבי תיבול אחרים למשל פטרוזיליה, טרגון, שמיר, טימין או אורגנו, נענע או כל מה שהולך לכם טוב עם קישואים.