וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שקדים לימונית עם תותים לפסח

מירב שיינר אופה עוגה בחושה, מהקלות שיש, אשר מעוטרת בציפוי תותים חגיגי ומלאה בניחוחות וטעמים אביביים. ויש גם גרסת פרווה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגת שקדים ותותים לפסח. אפיק גבאי
עוגת שקדים ותותים לפסח

מצרכים למתכון

  • לתבנית בריוש (פרח) / תבנית קפיץ עגולה בקוטר 20
  • 125 גר' חמאה רכה/ מרגרינה
  • 125 גר' סוכר (חצי כוס +2.5 כפות)
  • 2 ביצים קטנות
  • 125 גר' אבקת שקדים
  • 50 גר' קמח תירס (חצי כוס)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 20 גר' מיץ לימון (2 כפות)
  • קליפת לימון מגוררת
  • לקישוט:
  • 150 גר' תותים טריים
  • 50 גר' סוכר (רבע כוס)
  • 50 גר' מים (1/4 כוס)
  • מעט מיץ לימון עם הגרעינים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מקציפים את החמאה והסוכר עד להטמעה.
  • 2. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  • 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה ומוסיפים למסה הרטובה.
  • 4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב אך לא מדי.
  • 5. מחממים תנור ל-160 מעלות. בינתיים משמנים את תבנית האפייה ומפדרים בקמח תירס (רק לכדי כיסוי. יש לנער ולהוציא עודפים מן התבנית).
  • 6. אופים במשך 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים לעוד 10 דקות.
  • 7. מוציאים מן התנור ומניחים על גבי רשת צינון.
  • 8. מצננים היטב ומכניסים להתייצבות בת שעתיים במקרר.
  • 9. בינתיים מכינים מרקחת מהירה: לתוך קלחת קטנה מכניסים את המים, הסוכר, מיץ הלימון על גרעיניו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התותים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים בקלחת.
  • 10. כעבור שעתיים מוציאים את העוגה מן המקרר. מחלצים בעדינות מן התבנית (כדאי להפריד את הדפנות בעזרת מרית/ סכין לא חדה לפני).
  • 11. יוצקים את המרקחת על גבי העוגה ומקשטים בתותים מבושלים וטריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully