- 1. בקערה בינונית מקציפים את החמאה והסוכר עד להטמעה.
-
- 2. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
-
- 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה ומוסיפים למסה הרטובה.
-
- 4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב אך לא מדי.
-
- 5. מחממים תנור ל-160 מעלות. בינתיים משמנים את תבנית האפייה ומפדרים בקמח תירס (רק לכדי כיסוי. יש לנער ולהוציא עודפים מן התבנית).
-
- 6. אופים במשך 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים לעוד 10 דקות.
-
- 7. מוציאים מן התנור ומניחים על גבי רשת צינון.
-
- 8. מצננים היטב ומכניסים להתייצבות בת שעתיים במקרר.
-
- 9. בינתיים מכינים מרקחת מהירה: לתוך קלחת קטנה מכניסים את המים, הסוכר, מיץ הלימון על גרעיניו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התותים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים בקלחת.
-
- 10. כעבור שעתיים מוציאים את העוגה מן המקרר. מחלצים בעדינות מן התבנית (כדאי להפריד את הדפנות בעזרת מרית/ סכין לא חדה לפני).
-
- 11. יוצקים את המרקחת על גבי העוגה ומקשטים בתותים מבושלים וטריים.