עוגת שקדים לימונית עם תותים לפסח
מירב שיינר אופה עוגה בחושה, מהקלות שיש, אשר מעוטרת בציפוי תותים חגיגי ומלאה בניחוחות וטעמים אביביים. ויש גם גרסת פרווה.
מצרכים
- לתבנית בריוש (פרח) / תבנית קפיץ עגולה בקוטר 20
- 125 גר' חמאה רכה/ מרגרינה
- 125 גר' סוכר (חצי כוס +2.5 כפות)
- 2 ביצים קטנות
- 125 גר' אבקת שקדים
- 50 גר' קמח תירס (חצי כוס)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 20 גר' מיץ לימון (2 כפות)
- קליפת לימון מגוררת
- לקישוט:
- 150 גר' תותים טריים
- 50 גר' סוכר (רבע כוס)
- 50 גר' מים (1/4 כוס)
- מעט מיץ לימון עם הגרעינים
אופן ההכנה
- 1. בקערה בינונית מקציפים את החמאה והסוכר עד להטמעה.
- 2. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
- 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה ומוסיפים למסה הרטובה.
- 4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב אך לא מדי.
- 5. מחממים תנור ל-160 מעלות. בינתיים משמנים את תבנית האפייה ומפדרים בקמח תירס (רק לכדי כיסוי. יש לנער ולהוציא עודפים מן התבנית).
- 6. אופים במשך 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים לעוד 10 דקות.
- 7. מוציאים מן התנור ומניחים על גבי רשת צינון.
- 8. מצננים היטב ומכניסים להתייצבות בת שעתיים במקרר.
- 9. בינתיים מכינים מרקחת מהירה: לתוך קלחת קטנה מכניסים את המים, הסוכר, מיץ הלימון על גרעיניו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התותים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים בקלחת.
- 10. כעבור שעתיים מוציאים את העוגה מן המקרר. מחלצים בעדינות מן התבנית (כדאי להפריד את הדפנות בעזרת מרית/ סכין לא חדה לפני).
- 11. יוצקים את המרקחת על גבי העוגה ומקשטים בתותים מבושלים וטריים.