מתכונים חמים

עוגת שקדים לימונית עם תותים לפסח

מירב שיינר אופה עוגה בחושה, מהקלות שיש, אשר מעוטרת בציפוי תותים חגיגי ומלאה בניחוחות וטעמים אביביים. ויש גם גרסת פרווה.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

עוגת שקדים ותותים לפסח

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית בריוש (פרח) / תבנית קפיץ עגולה בקוטר 20
  • 125 גר' חמאה רכה/ מרגרינה
  • 125 גר' סוכר (חצי כוס +2.5 כפות)
  • 2 ביצים קטנות
  • 125 גר' אבקת שקדים
  • 50 גר' קמח תירס (חצי כוס)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 20 גר' מיץ לימון (2 כפות)
  • קליפת לימון מגוררת
  • לקישוט:
  • 150 גר' תותים טריים
  • 50 גר' סוכר (רבע כוס)
  • 50 גר' מים (1/4 כוס)
  • מעט מיץ לימון עם הגרעינים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה בינונית מקציפים את החמאה והסוכר עד להטמעה.
  • 2. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  • 3. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה ומוסיפים למסה הרטובה.
  • 4. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומערבבים היטב אך לא מדי.
  • 5. מחממים תנור ל-160 מעלות. בינתיים משמנים את תבנית האפייה ומפדרים בקמח תירס (רק לכדי כיסוי. יש לנער ולהוציא עודפים מן התבנית).
  • 6. אופים במשך 40 דקות. מכבים את התנור ומשאירים לעוד 10 דקות.
  • 7. מוציאים מן התנור ומניחים על גבי רשת צינון.
  • 8. מצננים היטב ומכניסים להתייצבות בת שעתיים במקרר.
  • 9. בינתיים מכינים מרקחת מהירה: לתוך קלחת קטנה מכניסים את המים, הסוכר, מיץ הלימון על גרעיניו ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התותים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים בקלחת.
  • 10. כעבור שעתיים מוציאים את העוגה מן המקרר. מחלצים בעדינות מן התבנית (כדאי להפריד את הדפנות בעזרת מרית/ סכין לא חדה לפני).
  • 11. יוצקים את המרקחת על גבי העוגה ומקשטים בתותים מבושלים וטריים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully