וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פסח חגיגית

עוגה יפיפייה וקלה להכנה במיוחד לארוחת חג הפסח

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה

עוגה לפסח של מירב שיינר. נמרוד סונדרס
עוגה לפסח של מירב שיינר

מצרכים למתכון

  • לתבנית אפייה בקוטר 20
  • מצרכים לשכבה התחתונה:
  • 250 גר? עוגיות יין
  • 80 גר? אגוזי לוז שלמים
  • 100 גר? חמאה/מרגרינה
  • 200 גר? שוקולד מריר
  • 3 כפות חלב / מים לעוגת פרווה
  • 15 גר? אבקת נוגט (לא חובה, בעיקר לחיזוק הטעם האגוזי)
  • לשכבה השניה:
  • 250 גר? עוגיות קוקוס
  • 20 גר? אבקת קוקוס
  • 50 גר? שוקולד לבן
  • 50 גר? שמנת מתוקה (אפשר לוותר בגירסת הפרווה או להמיר בשמנת צמחית לבישול)
  • לשכבה העליונה:
  • 250 מיל? שמנת מתוקה להקצפה/ שמנת צמחית לעוגת פרווה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית לימון או תפוז
  • אפשר לגוון ולהוסיף כף תמצית קפה/ תרכיז אמרנה

אופן ההכנה

  • 1. שכבה תחתונה: מכניסים למעבד מזון עוגיות וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגרי בפולסים. מוציאים וחוזרים על אותה הפעולה עם האגוזים. מערבבים יחד.
  • 2. מרגרינה ושוקולד: ממיסים במיקרוגל בפולסים של 20 שניות (פעמיים-שלוש) עד להמסה. מצננים מעט.
  • 3. מאחדים בין שתי המסות ומוסיפים 3 כפות חלב/מים ואבקת נוגט.
  • 4. מרפדים תבנית אפיה ומניחים עליה רינג גבוה בקוטר 20 או תבנית עגולה עם תחתית נשלפת שאותה יש לרסס בתרסיס שמן. מהדקים את המסה היטב לתחתית ולהכניס למקרר למנוחה.
  • 5. לשכבה השנייה: מכניסים למעבד מזון עוגיות ואבקת קוקוס וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי. מרתיחים שמנת ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד להטמעה ומקררים על כלי שטוח במקרר כשעה.
  • 6. מאחדים בין מסת הקוקוס והשוקולד. לשים את התערובת לצורת כדור, מניחים בין 2 דפי אפיה ומרדדים עד קוטר הרינג (רצוי לסמן קודם על נייר האפיה) או פשוט ביד חופשית להדק מעל השכבה התחתונה (אפשר ליישר עם פלטה קטנה או עם כף).
  • 7. שכבה שלישית: מקציפים לקצף יציב ומזלפים בחינניות מעל שתי השכבות.
  • גיוונים:
  • לשכבה התחתונה:
  • עוגיות בוטנים במקום עוגיות יין
  • 50 גרם במבה
  • 1 כף חמאת בוטנים (במקום הנוזלים(
  • לשכבה השניה:
  • אפשר למרוח מעליה ממרח תמרים/ חרובים/ נוטלה/ לוטוס
  • אפשר להספיג את השכבה השניה במעט ליקר חמצמץ כמו לימונצ?לו או ברנדי או שרי וישניאק, לפני הזלפת הקרם מעל.
  • לקשט בפרחים (אפשר אמנון ותמר או סחלבים אכילים שבהם אני השתמשתי)
  • ואפשר לקשט גם במעט פירות טריים מסביב.
  • ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים ללא הקצפת (עם הקצפת החלבית רצוי רק עד 3 ימים כי היא מתפרקת והנוזלים יפרדו מהשומנים, בצמחית זה לא יקרה לעולם).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully