פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלפלים ממולאים באורז ובשר

      המתכונים של סבתא שלי הם תמיד הכי פשוטים והכי טעימים. בלי לסבך תהליכים ובלי חומרי גלם שקשה למצוא בבית

      33 מדרגים / 3.1 כוכבים

      פלפל ממולא של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      פלפל ממולא של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 יחידות:
      • 8 פלפלים עגלגלים
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל גדול קצוץ דק
      • 200 גרם בשר טחון
      • 1/2 כוס אורז עגול או פרסי
      • מלח
      • פלפל שחור טחון טרי
      • 1 כף פפריקה מתוקה
      • 1 כפית שובריצה (תערובת עשבי תיבול בולגרית, לא חובה)
      • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
      • ½ כוס שמיר קצוץ
      • לבישול:
      • 1 ליטר מיץ עגבניות חלק ונוזלי
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים, ושומרים את המכסים.
      • 2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים אורז, בשר ותבלינים, ומטגנים עוד 5 דקות עד שהאורז לבן והבשר הפך לפירורים. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
      • 3. ממלאים את הפלפלים עד 2/3 מהגובה, מניחים בסיר ויוצקים מיץ עגבניות מתובל – כף אחת לכל פלפל ואת היתר ביניהם.
      • 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה או עד שהאורז רך.
      • 5. לפני ההגשה מכניסים לתנור חם לעשר דקות.
      • 6. מגישים את הפלפלים הממולאים לשולחן.

      עוד מתכוני בשר

      פלפלים ממולאים באורז ובשר
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -