פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פלפלים ממולאים באורז ובשר

      המתכונים של סבתא שלי הם תמיד הכי פשוטים והכי טעימים. בלי לסבך תהליכים ובלי חומרי גלם שקשה למצוא בבית

      35 מדרגים / 2.82 כוכבים

      פלפל ממולא של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      פלפל ממולא של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

        • 8 פלפלים עגלגלים
        • 3 כפותשמן זית
        • 1 בצל גדול, קצוץ דק
        • 200 גרםבשר טחון בקר
        • ½ כוסאורז עגול (אפשר גם אורז פרסי)
        • מלח
        • פלפל שחור
        • 1 כףפפריקה מתוקה
        • 1 כפיתשובריצה (תערובת עשבי תיבול בולגרית, לא חובה)
        • ½ כוספטרוזיליה קצוצה
        • ½ כוסשמיר קצוץ
        • לבישול

        • 1 ליטרמיץ עגבניות חלק ונוזלי
        • מלח
        • פלפל

      אופן ההכנה

        איך מכינים פלפלים ממולאים באורז ובשר ?

      • חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים, ושומרים את המכסים.
      • מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים אורז, בשר ותבלינים, ומטגנים עוד 5 דקות עד שהאורז לבן והבשר הפך לפירורים. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
      • ממלאים את הפלפלים עד 2/3 מהגובה, מניחים בסיר ויוצקים מיץ עגבניות מתובל במלח ופלפל- כף אחת לכל פלפל ואת היתר ביניהם.
      • מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה או עד שהאורז רך.
      • לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל-10 דקות.
      • מגישים את הפלפלים הממולאים לשולחן.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -