מתכונים חמים

פלפלים ממולאים באורז ובשר

המתכונים של סבתא שלי הם תמיד הכי פשוטים והכי טעימים. בלי לסבך תהליכים ובלי חומרי גלם שקשה למצוא בבית

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! אוכל
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 8 יחידות

פלפל ממולא של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

    • 8 פלפלים עגלגלים
    • 3 כפותשמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ דק
    • 200 גרםבשר טחון בקר
    • ½ כוסאורז עגול (אפשר גם אורז פרסי)
    • מלח
    • פלפל שחור
    • 1 כףפפריקה מתוקה
    • 1 כפיתשובריצה (תערובת עשבי תיבול בולגרית, לא חובה)
    • ½ כוספטרוזיליה קצוצה
    • ½ כוסשמיר קצוץ
  • לבישול

    • 1 ליטרמיץ עגבניות חלק ונוזלי
    • מלח
    • פלפל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים פלפלים ממולאים באורז ובשר?

  • 1חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים, ושומרים את המכסים.
  • 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים אורז, בשר ותבלינים, ומטגנים עוד 5 דקות עד שהאורז לבן והבשר הפך לפירורים. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
  • 3ממלאים את הפלפלים עד 2/3 מהגובה, מניחים בסיר ויוצקים מיץ עגבניות מתובל במלח ופלפל- כף אחת לכל פלפל ואת היתר ביניהם.
  • 4מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה או עד שהאורז רך.
  • 5לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל-10 דקות.
  • 6מגישים את הפלפלים הממולאים לשולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully