על המתכון לפלפל ממולא של סבתא שלי אני ממליצה גם למי שרוצה להתנסות בהכנת ממולאים פעם ראשונה בחייו. הפלפלים לא דורשים טכניקת ריקון כמו במקרה של קישואים ממולאים או ריכוך כמו במקרה של הכרוב הממולא. הם משמשים כסירים קטנים שבתוכם מתאדה האורז המתובל בפפריקה, בשר ועשבי תיבול.
השיטה: מרוקנים את הפלפלים מהחלק הפנימי שלהם - גרעינים והציפה הלבנה. מכינים מלית של אורז מתובל בבשר ועשבי תיבול. אם רוצים לקצר את זמן הבישול, מוסיפים חצי כוס מים ומתחילים בבישול האורז. ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף עם מעט מרווח לתפיחת גרגרי האורז. מבשלים בתוך רוטב עגבניות דליל עם מכסה על אש קטנה. לפני ההגשה מכניסים לתנור חם לעשר דקות.
הכנסו לעוד מתכונים מעולים
פלפלים ממולאים באורז ובשר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8פלפלים עגלגלים
- 3כפותשמן זית
- 1בצל גדול, קצוץ דק
- 200גרםבשר טחון בקר
- ½כוסאורז עגול (אפשר גם אורז פרסי)
- מלח
- פלפל שחור
- 1כףפפריקה מתוקה
- 1כפיתשובריצה (תערובת עשבי תיבול בולגרית, לא חובה)
- ½כוספטרוזיליה קצוצה
- ½כוסשמיר קצוץ
לרוטב עגבניות:
- 1ליטרמיץ עגבניות חלק ונוזלי
- מלח
- פלפל
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פלפלים ממולאים באורז ובשר?
- 1חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים, ושומרים את המכסים.
שלב 1/נמרוד סונדרס - 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב.
שלב 2/נמרוד סונדרס - 3מוסיפים אורז, בשר ותבלינים, ומטגנים עוד 5 דקות עד שהאורז לבן והבשר הפך לפירורים.
שלב 3/נמרוד סונדרס - 4מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
שלב 4/נמרוד סונדרס - 5ממלאים את הפלפלים עד 2/3 מהגובה ומניחים בסיר.
שלב 5/נמרוד סונדרס - 6מתבלים את מיץ העגבניות במלח ופלפל ויוצקים כף אחת לכל פלפל ואת היתר ביניהם.
שלב 6/נמרוד סונדרס - 7מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה או עד שהאורז רך.
שלב 7/נמרוד סונדרס - 8לפני ההגשה מכניסים לתנור חם (180 מעלות) ל-10 דקות ללא כיסוי ומגישים.
שלב 8/נמרוד סונדרס