פלפלים ממולאים באורז ובשר
המתכונים של סבתא שלי הם תמיד הכי פשוטים והכי טעימים. בלי לסבך תהליכים ובלי חומרי גלם שקשה למצוא בבית
פלפל ממולא של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- 8 פלפלים עגלגלים
- 3 כפותשמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 200 גרםבשר טחון בקר
- ½ כוסאורז עגול (אפשר גם אורז פרסי)
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כףפפריקה מתוקה
- 1 כפיתשובריצה (תערובת עשבי תיבול בולגרית, לא חובה)
- ½ כוספטרוזיליה קצוצה
- ½ כוסשמיר קצוץ
לבישול
- 1 ליטרמיץ עגבניות חלק ונוזלי
- מלח
- פלפל
איך מכינים פלפלים ממולאים באורז ובשר?
- 1חותכים את החלק העליון של כל פלפל, מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים, ושומרים את המכסים.
- 2מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב. מוסיפים אורז, בשר ותבלינים, ומטגנים עוד 5 דקות עד שהאורז לבן והבשר הפך לפירורים. מורידים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
- 3ממלאים את הפלפלים עד 2/3 מהגובה, מניחים בסיר ויוצקים מיץ עגבניות מתובל במלח ופלפל- כף אחת לכל פלפל ואת היתר ביניהם.
- 4מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה או עד שהאורז רך.
- 5לפני ההגשה מכניסים לתנור חם ל-10 דקות.
- 6מגישים את הפלפלים הממולאים לשולחן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה