אריק מוציא את העוגה עם הנרות מהתנור ושואל את עוגיפלצת: "איזו משאלה תרצה לבקש?", והתשובה לא מאחרת לבוא - "עוגיה!".
לפעמים כל מה שמתחשק זה בסך הכל עוגיה. שוקולדית, נימוחה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, ואם אפשר אז עוד אחת. לכבוד אנשי העוגיות, הרכבתי מתכון שימעיט נקיפות מצפון וייתן לכם מנוחה להתמסר לקרייב האולטימטיבי - עוגיות בראוניז פאדג' שמכינים בצ'יק עם קמח מלא וכמות סוכר מופחתת. נכון שיש זמן המתנה במקרר, אבל זה הכרחי ומשתלם, והתוצאה טעימה להפליא.
בלי מיקסר, בלי באן מארי, בלי השוואת טמפרטורות ובלי סיבוכים מיותרים. כל מה שצריך זה שתי קערות, מטרפה ולקקן, מצב רוח לשוקולד והופס - יש לכם את העוגיות הכי שוות בעולם.
עוגיות פאדג' מקמח מלא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150גרםשוקולד מריר
- 1כףשמן
- 1ביצה XL בטמפ' החדר
- ⅓כוססוכר
- ½כפיתתמצית וניל
- 3כפותקמח מלא
- ¼כפיתאבקת אפייה
- ¼כפיתמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות פאדג' מקמח מלא?
- 1לקערת זכוכית קטנה מכניסים את השוקולד והשמן, וממיסים במיקרוגל בשתי פעימות של 20 שניות. מניחים בצד.
- 2בקערה בינונית אחרת מקציפים ביצה, סוכר ותמצית וניל למסה תפוחה ובהירה ועד שהסוכר נבלע (עניין של כמה דקות).
- 3יוצקים את השוקולד המומס אל תערובת הביצה ומערבבים היטב.
- 4בכלי קטן מערבבים היטב את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את היבשים בהדרגה לרטובים בשתי פעימות. מקפלים בעזרת לקקן עד להטמעה מוחלטת.
- 5מכסים היטב בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-40 דקות.
- 6מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
- 7בעזרת כף לגלידה (או שתי כפיות) צרים כדורים ומניחים מיד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כל 12 העוגיות אמורות להיכנס לתבנית אחת (ארבע בשורה). יש להקפיד לעבוד מהר על מנת לשמור על מסה קרה - כך המפגש עם החום בתנור ייצור מיד קרום יפהפה לעוגיות.
- 8אופים כ-10 דקות, עד שנוצרים בקעים, העוגיות מבריקות ודפנותיהן כהות מעט. באפייה עם שוקולד אין לאפות יתר על המידה, אחרת הוא נשרף בשניות.
- 9מוציאים מהתנור, ומניחים על קרש עץ. אין לנסות לחלץ את העוגיות בשלב זה. יש לצנן את העוגיות כ-20 דקות בתבנית בטמפרטורת החדר.