כתף טלה צלוי בלימון
שי לי ליפא מכינה קדרה יוונית קלאסית שנקראת kleftiko, כלומר בנוסח הגנבים. הכוונה היא לשודדי הצאן, שהיו צולים את הטלאים והעיזים שגנבו בתוך בור באדמה, כי חששו שעשן הצלייה יסגיר אותם. הטלה כאן נאפה ארוכות במיצים של עצמו עם מעט חיזוק של שמן זית ומיץ לימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 כתף טלה במשקל 1 1/2 קג (עם העצם)
- 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 4 סמ
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 3 עלי דפנה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעתיים לפני ההכנה.
- 2. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 3. מערבבים שמן זית, מיץ לימון, עלי דפנה ואורגנו בתבנית פיירקס. מוסיפים את הבשר ותפוחי אדמה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכסים היטב ברדיד אלומיניום.
- 4. אופים בתנור החם 1/2 3 - 4 שעות עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם.