ריזוטו פטנט במיקרוגל
למי שמתעצל לערבב את סיר האורז 20 דקות, מגישה אורלי פלאי מתכון זריז לריזוטו פטנט במיקרוגל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 כוס אורז לריזוטו
- 20 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
- 2 גבעולי כרישה (רק החלק הבהיר) קצוצים
- 1 כפית עלי תימין
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 כוסות מרק או מים רותחים
- קורט חוטי זעפרן (לא חובה)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
- גבינה כחולה שאוהבים
אופן ההכנה
- 1. לקערת זכוכית מכניסים חמאה או שמן זית, כרישה ותימין, ומחממים במיקרוגל 1/2 דקה.
- 2. מוסיפים לקערה את האורז, מערבבים ומפעילים לדקה נוספת. מוסיפים את היין, ומאדים דקה נוספת.
- 3. יוצקים את המרק הרותח (עם הזעפרן) ומפעילים לעוד 5-3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל. שווה בכל אופן לעבוד בכמה פעימות) עד שמתקבל ריזוטו מושלם, בעל מרקם קרמי עם קראנץ' קטן בכל גרגר.
- 4. מערבבים, מתבלים, ומוסיפים פטרוזיליה וגבינה.