וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פטנט במיקרוגל

למי שמתעצל לערבב את סיר האורז 20 דקות, מגישה אורלי פלאי מתכון זריז לריזוטו פטנט במיקרוגל

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

ריזוטו כרישה במיקרוגל. צילום: נמרוד סונדרס,
ריזוטו כרישה במיקרוגל/צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס אורז לריזוטו
  • 20 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • 2 גבעולי כרישה (רק החלק הבהיר) קצוצים
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כוסות מרק או מים רותחים
  • קורט חוטי זעפרן (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה:
  • פטרוזיליה קצוצה
  • גבינה כחולה שאוהבים

אופן ההכנה

  • 1. לקערת זכוכית מכניסים חמאה או שמן זית, כרישה ותימין, ומחממים במיקרוגל 1/2 דקה.
  • 2. מוסיפים לקערה את האורז, מערבבים ומפעילים לדקה נוספת. מוסיפים את היין, ומאדים דקה נוספת.
  • 3. יוצקים את המרק הרותח (עם הזעפרן) ומפעילים לעוד 5-3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרוגל. שווה בכל אופן לעבוד בכמה פעימות) עד שמתקבל ריזוטו מושלם, בעל מרקם קרמי עם קראנץ' קטן בכל גרגר.
  • 4. מערבבים, מתבלים, ומוסיפים פטרוזיליה וגבינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully