מתכונים חמים

ספינג' מרוקאי של עז תלם

תשכחו מסופגניות - הכי טעים והכי פשוט לחנוכה זה טיגון של בצק ספינג' מרוקאי עתיר סוכר. עז תלם מראה לכם איך עושים את זה נכון (ומתוק).

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

ספינג' שמן עץ הזית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-25 ספינג'ים גדולים:
  • 1 ק"ג קמח (אריזה)
  • 50 גרם (שקית) לתפיחה מהירה או 10 גרם (כפית גדושה) שמרים טריים לתפיחה איטית. אם משתמשים בשמרים יבשים - 16 גרם לתפיחה מהירה ו-3 גרם לתפיחה איטית
  • 4-6 כפות גדושות (100 גרם) סוכר לבן או חום
  • 825 מ"ל (1/3 3 כוסות+2 כפות) מים
  • כפית מלח
  • ½ 1 ליטר שמן, לטיגון עמוק
  • להגשה: 1/2 כוס סוכר לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הקמח, הסוכר השמרים בקערה גדולה מאוד (או אפילו סיר או גיגית). מערבבים היטב.
  • 2. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצרת עיסה נוזלית וגושית. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את העיסה עם הידיים, בערך 3-4 דקות, עד שהיא הופכת לחלקה יותר.
  • 3. שמים שקית ניילון גדולה מעל לקערה ונותנים לבצק לתפוח עד הכפלת הנפח – אם השתמשתם ב-50 גרם שמרים ההפחה תיקח בערך שעה בטמפרטורת החדר, אם 10 גרם ההתפחה תיקח 4 שעות בטמפרטורת החדר, או לילה שלם במקרר.
  • 4. מורידים את הנפח מהבצק בעזרת יד רטובה או משומנת (ככה הבצק פחות ידבק אליכם) ונותנים לו לתפוח עד הכפלה שוב (בערך 30 דקות).
  • 5. מחממים שמן לטיגון עמוק – עדיף בסיר רחב ושטוח (כדי שתוכלו לטגן יותר מקביל) .
  • 6. שוב בעזרת ידיים רטובות או משומנות, צובטים כדור מהבצק (בגודל קציצה לספינג' גדול, אפשר גם כדורים קטנים לספינג'ים קטנים יותר), עושים חור במרכז הכדור ומניחים בשמן החם. כך יוצרים ספינג'ים עד שהחלק העליון של הסיר מלא – משהו כמו 4 ספינג'ים במקביל (הם מתנפחים במהלך הטיגון).
  • 7. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג וממשיכים לטגן את שאר הבצק. שמים את הסוכר (להגשה) בצלחת שטוחה.
  • 8. טובלים את הספינג'ים המוכנים בסוכר ומגישים כשהם עדיין חמים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully