מתכונים חמים

תבשיל חמין מהיר

אין לכם זמן להעמיד סיר כל הלילה והטמפרטורות צונחות? מתכון לחמין מהיר שמאפשר לזרוק הכל לסיר ותוך שעות ספורות יתקבל תבשיל מהביל עם עוף, תפוחי אדמה, אורז ועדשים.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

חמין זריז של סוגת

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 4 כרעי עוף ו/או שוקיים (גיוונים: מעדיפים בשר על פני עוף? הוסיפו חלקי בשר מעושנים במקום עוף. מעדיפים קדרה ללא בשר? הוסיפו במקום עוף ערמונים).
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 5 שיני שום שלמות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים גס
  • קטניות: חצי כוס אורז מלא, חצי כוס אפונה יבשה וחצי כוס עדשים כתומות (או לחלופין, להשתמש בלקט מהיר)
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית בהרט (לא חובה)
  • 1 כף דבש
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. אם לא משתמשים בלקט מהיר, משרים את האורז המלא והאפונה היבשה למספר שעות או למשך כל הלילה. בסיום ההשרייה, מבשלים ברתיחה את כל הקטניות במשך חצי שעה.
  • 2. מחממים שמן בסיר גדול, ומזהיבים את נתחי העוף משני הצדדים. מוציאים, ומניחים בצד. מוסיפים לסיר בצל, גזר ושום. מזהיבים במשך מספר דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים תפוחי אדמה ואת הקטניות (הלקט או הקטניות שבושלו), ויוצקים מים. מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך.
  • 3. מכסים את הסיר, ומעבירים לתנור ל-170 מעלות לשעה וחצי. בודקים שהירקות התרככו והעוף מוכן. אם רוצים, אפשר להוריד את המכסה לחצי שעה ולהשאיר בתנור לצורך ייבוש והשחמה (במידה ונותרו הרבה נוזלים).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully