וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ככה *באמת* מכינים קאצ'ו א פפה

28.6.2022 / 9:30

4 מרכיבים (כולל הפסטה), 10 דקות על השעון ויש לכם מנת פסטה מנצחת. מתכון קלאסי לקאצ'ו א-פפה מהמטבח של רומא

פסטה גבינה ופלפל. אפיק גבאי, ספק 500
מלאה בטעם והיא עושה המון רושם/ספק 500, אפיק גבאי

Cacio e Pepe (או גבינה ופלפל בתרגום ישיר) היא אולי מנת הפסטה הגאונית ביותר שיצרו האיטלקים (ליתר דיוק, הרומאים). היא גאונית כי צריך בשבילה רק שלושה מצרכים, היא מלאה בטעם והיא עושה המון רושם בכלום של מאמץ. המרכיב הסודי כאן הוא מי הבישול של הפסטה, שמסייעים להמיס את הגבינה ולאחד את הרוטב.

המתכון באדיבות מחלבות גד

קאצ'ו א פפה

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה! אוכל

10 דקות עבודה,קל להכנה,3 סועדים
פסטה גבינה ופלפל. אפיק גבאי, ספק 500
כמה פשוט, ככה טעים. קאצ'ו א- פפה/אפיק גבאי

מצרכים למתכון

    • ½חבילהספגטי או כל פסטה ארוכה שאוהבים
    • 80גרםגבינת פיקורינו מגוררת
    • 1כפיתפלפל שחור גרוס (רצוי טרי, שנגרס על המקום)
    • 50גרםחמאה
    • מלח (לפי הטעם)

אופן ההכנה

איך מכינים קאצ'ו א פפה?

  • 1
    מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים, דקה פחות ממה שכתוב בהוראות היצרן. מסננים, לא שוטפים, ושומרים כוס ממי הבישול.
  • 2
    ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול ששמרתם, את הגבינה המגוררת והפלפל השחור.
  • 3
    מערבבים היטב עד שנוצר מעין רוטב כמעט חלק.
  • 4
    מוסיפים את הפסטה המסוננת, מתבלים במלח ומוסיפים עוד קצת ממי הבישול. מבשלים תוך ערבוב 20-30 שניות, עד שהפסטה סופגת את רוב הנוזלים.
  • 5
    מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
  • 6
    טיפ: להגשת פסטה כמו בתמונה, לוקחים מזלג גדול של מנגל, מעמיסים עליו פסטה ובתוך מצקת של מרק מסובבים אותו עד שכל הפסטה עולה עליו. את המזלג עם הפסטה מניחים בזהירות על צלחת שטוחה ומושכים אותו החוצה, ככה שהצורה המגניבה נשארת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully