פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      הצ'יפס האולטימטיבי

      אנחנו נתקלים בו כמעט בכל יום, במסעדות. לפעמים הוא פריך בדיוק כמו שצריך, ולפעמים עייף. אז מה הופך צ'יפס למושלם? רות אוליבר חושפת את הסוד.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכון לצ'יפס (דרור עינב)
      מתכון לצ'יפס (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-2-4 סועדים:
      • 4 תפוחי אדמה מזן דזירה (אלו בעלי הקליפה האדומה, מאחר והם מכילים פחות נוזלים)
      • שמן עמוק לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים אותם לאצבעות שוות בעובי אחיד: ראשית פורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ), ולאחר מכן פורסים את הפרוסות לאצבעות ברוחב 1 ס"מ (כלומר, 1 ס"מ מרובע).
      • 2. לאחר החיתוך, משרים את תפוחי האדמה במי קרח למשך 20 דקות. מסננים ומייבשים היטב עם מגבת מטבח יבשה (עד שהם יבשים לחלוטין).
      • 3. הטיגון הראשון: שלב זה ניתן לעשות זמן מה לפני ההגשה. מחממים שמן עמוק לחום בינוני, ומעבירים פנימה את אצבעות תפוחי האדמה. מטגנים כ-10 דקות עד שהצ'יפס מתרככים, אך אינם מזהיבים. מוציאים מהשמן, מסננים ומניחים בצד לקירור.
      • 4. הטיגון השני: לפני ההגשה, מחממים את השמן לחום גבוה. מעבירים פנימה את הצ'יפס לטיגון של 7-8 דקות (או עד להזהבה מושלמת). מוציאים מהשמן לנייר סופג, מפזרים מלח גס ומגישים מיד.
      • 5. טיפ: מומלץ לא לטגן כמות גדולה מדי של צ'יפס בכל פעם כדי לקבל טיגון עמוק.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -