וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פופקורן מתוק-לוהט

השף שי כהן מהקומה הרביעית עם חטיף מגניב וממכר, אך טיפה מורכב יותר מהפופקורן הרגיל ולא ממש ניתן לקצר תהליכים", מסביר , אבל מוסיף שלא כדאי לוותר על הניסיון להכין אותו לפחות פעם אחת, "זה שווה את המאמץ"

מתכון מאת: שי כהן, מערכת וואלה

פופקורן קרמל צ'ילי. דרור עינב
פופקורן קרמל צ'ילי

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת פופקורן למיקרוגל (בטעם נייטרלי)
  • 1/2 2 כוסות (270 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (110 מ"ל) מים
  • 3/4 1 כוס דבש
  • 100 גרם קשיו או שקדים
  • גרידת לימון מפרי 1 בינוני
  • כפית שאטה (צ'ילי יבש)
  • כפית מחית וניל
  • 30 גרם חמאה
  • כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפופקורן, ובמקביל מכינים את תערובת התבלינים לפופקורן: טוחנים קשיו או שקדים, גרידת לימון, שאטה ומלח. מערבבים את התערובת עם הפופקורן המוכן.
  • 2. בסיר רחב מביאים לרתיחה את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב. כשהמסה רותחת, מוסיפים את הדבש, וממשיכים בבישול מבלי לערבב עד שנוצר קרמל זהוב.
  • 3. מוסיפים את החמאה ומחית הוניל, ומערבבים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את הפופקורן המתובל, ומערבבים עד שהכל נעטף בקרמל.
  • 5. יוצקים את כל התערובת על משטח אפייה (עדיף מסיליקון) משומן, ומשטחים לשכבה אחידה. מצננים מעט, ומפרידים לחתיכות קטנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully