פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט ריקוטה

      איטלקים מאוד אוהבים גבינה, זה לא סוד. אחד הקינוחים הפופולרים בארץ המגף הוא טארט הריקוטה, והשף אילן חפץ ממסעדת "פורטו" מראה כיצד הם יוצרים את הפלא הזה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכונים איטלקיים של מסעדת פורטו (דרור עינב)
      מתכונים איטלקיים של מסעדת פורטו (דרור עינב)

      מצרכים

      • תבנית בקוטר 24 ס"מ
      • לבצק:
      • 60 גרם סוכר
      • 130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
      • גרידת לימון מלימון 1
      • 1 ביצה
      • 1 חלמון
      • למלית:
      • 200 גרם סוכר
      • 1 כפית גדושה דבש
      • 750 גרם גבינת ריקוטה
      • 1 גביע שמנת חמוצה
      • 2\1 כפית תמצית וניל משובחת
      • גרידה מלימון 1
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • 3 ביצים
      • 1 כף קורנפלור
      • לציפוי:
      • 1 גביע שמנת חמוצה
      • 1 כף אבקת סוכר
      • לקציפת המסקרפונה:
      • 1 קופסת מסקרפונה
      • 1 קופסת שמנת 38%
      • 2 כפות אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הסוכר, הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים. מוסיפים פנימה את הביצה והחלמון וממשיכים לעבד בפולסים עד שנוצר כדור.
      • 2. עוטפים בניילון נצמד את הבצק שקיבלנו ומקררים לפחות למשך חצי שעה.
      • 3. הכנת המלית: בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד למעט הקורנפלור. בקערה קטנה נפרדת, שמים את הקורנפלור עם מעט ממסת הגבינה שיצרנו, מערבבים ומוודאים שאין גושים. מערבבים היטב את מסת הקורנפלור עם שאר המסה.
      • 4. הכנת קציפת המסקרפונה: שמים את כל המרכיבים במיקסר ומקציפים לתערובת אחידה. מכניסים לקירור (מגישים את קציפת המסקרפונה לצד העוגה).
      • 5. אופן הרכבת העוגה: מחממים תנור ל 180 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי דק, אך לא מדי, מניחים על התבנית ומהדקים היטב לדפנות. מכניסים למקפיא לכ- 15 דקות.
      • 6. מוציאים את התבנית עם הבצק, מכסים את פנים התבנית בנייר אלומיניום או נייר אפייה, ממלאים בכל סוג של קטנייה ואופים למשך כ-15 דקות. (תהליך זה נקרא אפייה עיוורת, והוא נועד על מנת שהבצק ייאפה כמו שצריך ומשקל הקטניות מונע ממנו להתרומם).
      • 7. מוציאים מהתנור ומצננים.
      • 8. ממלאים את התבנית במלית שהכנו, ואופים למשך 40 דקות ב- 160 מעלות.
      • 9. בינתיים מכינים את ציפוי העוגה: מערבבים את הגביע שמנת חמוצה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
      • 10. מוציאים את העוגה מהתנור – מצפים אותה בציפוי, מכבים את התנור ומכניסים את העוגה חזרה לתנור ומשאירים עד לצינון. פורסים חתיכת עוגה, ובצד מניחים כף עשירה של קציפת מסקרפונה עם כמה תותים מעל.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -