מתכונים חמים

קדירת קציצות עם פול ירוק

מתכון מאת: רות אוליבר ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קדירת קציצות עוף ופול ירוק עבור שמן עץ הזית

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-6 סועדים
  • לקציצות:
  • 1 תפוח אדמה מקולף
  • 1 בצל
  • 500 גרם בשר בקר או עוף טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כפית בהרט או תבלין אחר לקציצות
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 5 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות חתוכות לקוביות גסות
  • 1 חבילה (800 גרם) פול ירוק קפוא או טרי, מקולפים
  • 4 גבעולי בצלי ירוק קצוצים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כוס ציר מרק או מים רותחים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף לימון כבוש קצוץ
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים או כתושים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים על פומפייה תפוח אדמה ובצל, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שום, ביצים, מלח ותבלינים. מערביבם היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
  • 2. מוציאים את התערובת מהמקרר, וקורצים ממנה כדורים (קציצות). מחממים שמן חצי עמוק במחבת עמוקה, ומכניסים את הקציצות לטיגון של 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה קלה. מוציאים מהשמן, ומניחים על נייר סופג.
  • 3. הכנת הרוטב: בסיר בינוני, שמים 3 כפות משמן הטיגון.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את קוביות הארטישוק, הפולים, בצל ירוק וכוסברה קצוצה. שמים בסיר מחצית מתערובת הירקות, מסדרים מעליה את הקציצות המטוגנות ומעליהן את המחצית השניה של הירקות.
  • 4. מערבבים בקערה את הציר או המים הרותחים, כורכום, פלפל שחור, לימון כבוש, זרעי כוססרה, מלח ומיץ לימון. יוצקים מעל הירקות. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש, כסים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהירקות מבושלים (מתרככים). מדי פעם 'מנענעים' את הסיר.
  • מגישים חם עם בצל ירוק, או מעל אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully