פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קדירת קציצות עם פול ירוק

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      קדירת קציצות עוף ופול ירוק עבור שמן עץ הזית (יח
      קדירת קציצות עוף ופול ירוק עבור שמן עץ הזית (יח"צ , דרור עינב)

      מצרכים

      • 4-6 סועדים
      • לקציצות:
      • 1 תפוח אדמה מקולף
      • 1 בצל
      • 500 גרם בשר בקר או עוף טחון
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 2 ביצים
      • קורט מלח
      • 1 כפית בהרט או תבלין אחר לקציצות
      • שמן לטיגון
      • לרוטב:
      • 5 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות חתוכות לקוביות גסות
      • 1 חבילה (800 גרם) פול ירוק קפוא או טרי, מקולפים
      • 4 גבעולי בצלי ירוק קצוצים
      • 1 צרור כוסברה קצוצה
      • 1 כוס ציר מרק או מים רותחים
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל שחור
      • 1 כף לימון כבוש קצוץ
      • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים או כתושים
      • מלח לפי הטעם
      • 1/4 כוס מיץ לימון

      אופן ההכנה

      • 1. מגרדים על פומפייה תפוח אדמה ובצל, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שום, ביצים, מלח ותבלינים. מערביבם היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
      • 2. מוציאים את התערובת מהמקרר, וקורצים ממנה כדורים (קציצות). מחממים שמן חצי עמוק במחבת עמוקה, ומכניסים את הקציצות לטיגון של 3-4 דקות מכל צד עד להזהבה קלה. מוציאים מהשמן, ומניחים על נייר סופג.
      • 3. הכנת הרוטב: בסיר בינוני, שמים 3 כפות משמן הטיגון.
      • בקערה נפרדת, מערבבים את קוביות הארטישוק, הפולים, בצל ירוק וכוסברה קצוצה. שמים בסיר מחצית מתערובת הירקות, מסדרים מעליה את הקציצות המטוגנות ומעליהן את המחצית השניה של הירקות.
      • 4. מערבבים בקערה את הציר או המים הרותחים, כורכום, פלפל שחור, לימון כבוש, זרעי כוססרה, מלח ומיץ לימון. יוצקים מעל הירקות. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש, כסים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהירקות מבושלים (מתרככים). מדי פעם 'מנענעים' את הסיר.
      • מגישים חם עם בצל ירוק, או מעל אורז.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -