פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס מצות במילוי גבינות

      רות אוליבר לא מוותרת על הבורקס גם בימי החג ומכינה בורקסים נפלאים במילוי גבינות, שאפשר גם לארוז ולאכול בדרכים עם הילדים

      7 מדרגים / 3.15 כוכבים

      בורקס מצות לפסח (אתר רשמי , דרור עינב)
      בורקס מצות לפסח (אתר רשמי , דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-20 יחידות
      • 5 מצות
      • 1/2 כוס שמן למריחה
      • ביצה טרופה למריחה
      • למלית:
      • 150 גרם גבינה בולגרית מלוחה
      • 100 גרם קשקבל מגורד
      • 100 גרם ריקוטה
      • פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. כדי לקבל תוצאה אולטימטיבית מרטיבים 6 יחידות ניר סופג ( לא הרגיל, מהסוג של המגבת) משטחים אחד רטוב (לא לסחוט) על משטח או צלחת, מרטיבים מצה מניחים על הניר ומעליה מניחים ניר נוסף רטוב , מעל מרטיבים מצה נוספת, מעליה ניר רטוב וכך הלאה עם כל המצות.
      • 2.מניחים למצות לספוג את הנוזלים ולהתרכך כ-15 דקות.
      • ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.
      • 3. מחלקים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים כל ריבוע משני הצדדים בשמן.
      • 4. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של מלית גבינה, מקפלים למשולש ומנחים על תבנית מרופדת בניר אפיה. באותה צורה מכינים את כל המשולשים.
      • 5. מורחים מעל ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות או עד שמזהיב.
      • פינת היצירה: מוסיפים כ- 75 גרם תרד קצוץ לתערובת הגבינה ומקבלים בורקס תרד. את השמן ניתן לתבל עם שום, פפריקה, או כל תבלין שמתחשק.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -